A-ha-Magne produserer debutanter

Sjekket ut hjertebarnet på Bylarm.

• Harrys Gym på MySpace

(Dagbladet.no): I går dukket Magne Furuholmen opp på Bylarm-konserten til Oslo-bandet Harrys Gym. Det var ikke tilfeldig - Furuholmen har nemlig vært medprodusent på bandets debutalbum.

- Ja, jeg er her fordi jeg har produsert plata deres, sa en ellers lite snakkesalig Furuholmen til Dagbladet.no i går kveld.

Skiva er nå ferdig innspilt etter tre intense måneder i London.

- Vi skulle egentlig være i studio i én uke, men endte opp med å bli der mye lenger. Magne har vært medprodusent og veiviser, forteller bandets trommeslager Bjarne Stensli til Dagbladet.no.

Taus om plateselskap

At Furuholmen engasjerer seg så sterkt i et annet band er uvanlig, men Harrys Gym har vært på godfot med musikeren lenge. Medlemmene i bandet spilte tidligere i Dharma, som Furuholmen ville involvere i sitt soloprosjekt.

- Han likte veldig godt (gitarist og vokalist) Anne Lise Førkedals låter og måte å synge på. Det har selvfølgelig hjulpet oss veldig at han jobber med oss, for Furuholmen er en mann som kan alt om bransjen. Han har mange fantastiske historier å fortelle.

FALT FOR STEMMEN: Det var låtene og stemmen til Anne Lise Førkedal - her avbildet under gårsdagens Bylarm-konsert - som gjorde at Furuholmen bestemte seg for å jobbe med Harrys Gym. Foto: MAGNUS BRATTSET DRABLØS
FALT FOR STEMMEN: Det var låtene og stemmen til Anne Lise Førkedal - her avbildet under gårsdagens Bylarm-konsert - som gjorde at Furuholmen bestemte seg for å jobbe med Harrys Gym. Foto: MAGNUS BRATTSET DRABLØS Vis mer

- Tre måneder i et toppmoderne studio i London må ha kostet flesk? Har dere allerede platekontrakt?

- Jeg kan ikke si noe om økonomi, men vi har ikke undertegnet noen kontrakt foreløpig, sier Stensli.

Flere store navn

Debuten er spilt inn i Kensaltown Studios i London, der Furuholmen også spilte inn soloalbumet sitt og A-ha spilte inn store deler av sin forrige skive.

Harrys Gym skal snart returnere til London for å spille noen showcaser, men understreker at de fortsatt har en stor jobb å gjøre i Norge.

- Det er faktisk ikke så mye som er i boks foreløpig. Jeg håper at de som var på konserten i går likte det de hørte, og at det ikke tar så lang tid før vi får et selskap til å gi ut plata, sier Stensli.

Harrys Gym er for øvrig ikke helt ukjente med å jobbe med etablerte navn i musikkbransjen. I Dharma-tiden mikset de blant annet i James Ihas (Smashing Pumpkins) studio i New York, mens Martin Hederos (The Soundtrack of our Lives) la klavinett på en Harrys Gym-låt i fjor sommer.

- Vi er kanskje flinke til å snakke med folk fra musikklivet - selv har jeg for eksempel jobbet på Rockefeller og driver eget studio. Men jeg håper selvfølgelig at vi også får til ting fordi vi er bra, sier Stensli.

VEIVISEREN: Magne Furuholmen har vist Harrys Gym vei i London. I går var han i Trondheim for å sjekke ut bandet.