A-ha og Aurora Aksnes til Nobelkonserten

De første artistnavnene er klare. Aurora håper hun kan hilse på sine helter i A-ha når de skal dele scene.

GLEDER SEG:  Artist Aurora Aksnes gleder seg til å spille på samme scene som A-ha. Foto: Tord Litleskare / Scanpix
GLEDER SEG: Artist Aurora Aksnes gleder seg til å spille på samme scene som A-ha. Foto: Tord Litleskare / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Av alle show som finnes, er dette en av de fineste og vakreste å få være med på, sier en overveldet Aurora Aksnes til Dagbladet. 

I dag slippes nyheten om at det unge, norske stjerneskuddet, samt nylig gjenforente A-ha, blir blant artistene som skal spille under årets fredspriskonsert. 11. desember skal artistene hylle årets fredsprisvinner: den tunisiske «Kvartetten for nasjonal dialog».

Et spesielt år 18 år gamle Aurora mener det blir en stor opplevelse. Hun har hatt litt av et år siden hun spilte på Bylarm i 2014 og deretter landet en internasjonal platekontrakt.

Hun fikk også mye oppmerksomhet etter at den verdenskjente popstjerna Katy Perry (30) hyllet den unge vestlendingen og deretter dukket opp på en av hennes konserter.

Det siste året har hun reist rundt og gjort konserter verden over.

- Det siste året har vært veldig rart. Jeg opplever mange ting som andre tenker er stort, men som jeg ikke vet hva er. Det er derfor vanskelig å føle seg like oppstemt som de andre når nye ting skjer. Men fredspriskonserten er noe vi følger i stuen hvert år, så dette er veldig stas, sier Aksnes til Dagbladet.

Hun gleder seg ekstra til å dele scene med A-ha som er en av hennes egne store favoritter.

- Vi hører veldig mye på A-ha i bandbilen når vi er på turné, men jeg har ikke hørt dem live, så jeg håper vi kan stå bak scenen å høre! Han synger så fint. Det blir i alle fall spennende å være i samme bygning som dem, og jeg håper kanskje de har tid til å hilse på oss, sier Aksnes.

Strømmer konserten For to uker siden ble det kjent at den årlige fredspriskonserten flyttes fra Oslo Spektrum til Telenor Arena. Med større plass lover arrangøren billigere billetter, flere seter til publikum og større artister.

Konserten skal for første gang også streames direkte på YouTube.

- Vi ser fram til å ønske internasjonale toppartister og et stort internasjonalt publikum velkommen til årets arrangement. I år vil hyllesten til vinnerne av Nobels fredspris nå ut til et enda større publikum i salen, på TV og på sosiale plattformer, sier Olav Njølstad, direktør ved Det Norske Nobelinstitutt.

Han er veldig stolt over det første artistslippet til konserten.

- Det er hyggelig å begynne offentliggjøringen av artister med to norske navn. A-ha har vært med å prege musikkverden i flere tiår allerede, mens Aurora er en ung og spennende artist i rivende utvikling, sier Olav Njølstad.

Hvilke andre artister som blir å se på scenen under konserten 11. desember slippes fortløpende fram mot konsertdatoen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer