A «Ha!»-opplevelse!

Eminente abstraksjoner fra Thomas Strønen, Ståle Storløkken og Sidsel Endresen.

humcrush sidsel
humcrush sidsel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: I går var Tom Harrell Quintet i aksjon under Oslo Jazzfestival, i morgen stiller Humcrush - Ståle Storløkken og Thomas Strønen - sammen med Sidsel Endresen på samme festival (Mono) og begge er plateaktuelle denne uka.

«Ha!» er de soniske utforskerne/eventyrerne Humcrush' fjerde album og er et opptak av den Endresen-utvidede duoens konsert under Willisau Jazzfestival i fjor.

Storløkkens synther og Strønens trommer og maskiner jobber som en lydskulpturell perpetuum mobile under og rundt Endresens karakteristiske, ordliknende snakkesang.

Lydkildene fusjonerer sømløst i et friimprovisert uttrykk der mer ortodokse parametere som tempo, dynamikk og rytmikk varieres gjennom en strøm av fascinerende forløp/klangbilder.

DEN amerikanske trompeteren Tom Harrell har ledet sin kvintett siden 2006, og på «The Time Of The Sun» - besetningens fjerde album - er det da også et solid sammensnekret band som puster mye og godt liv i kapellmesterens låter.

Harrell (f. 1946) er stadig en av de fineste trompeterne på denne siden av Miles-generasjonen, en klassisk hardbopper som gradvis har modernisert musikken sin mot et mer moderne uttrykk uten å trekke tungt på rock, hiphop eller andre mer publikumsvennlige strømninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.