a-ha redigeres bort

Den amerikanske tv-giganten Fox vil fjerne a-ha. Når kanalen sender et 80 minutter langt opptak fra Nobelkonserten førstkommende søndag, er a-has comeback-opptreden fra Oslo Spektrum redigert bort.

a-ha valgte Nobelkonserten som comeback-arena for å nå publikum over hele verden, men nå blir ikke bandets opptreden vist for verdens største platekjøpende publikum.

Fox prioriterer etter all sannsynlighet operasanger Willard White framfor de norske 80-tallsheltene, opplyste produsent Mike Mathis i går.

Danket ut

- Er ikke a-ha kjente nok for dagens amerikanere?
- Jo, jeg tror fortsatt mange amerikanere husker a-ha. Men vi må tenke på miksen. Baryton Willard White er eneste amerikaner i programmet, og vi synes det er viktigere å få med ham enn a-ha.

Nobelshowet sendes i beste sendetid på Fox Family søndag 20. desember. De andre artistene som får plass i showet er engelske Phil Collins, irske Cranberries, spanske Enrique Iglesias og de to kanadiske superstjernene Shania Twain og Alanis Morissette. I går tydet alt på at Fox ville velge White framfor Harket & co. Endelig avgjørelse tas fredag eller lørdag.

Gir ikke opp

a-has norske manager Erling Johannessen mener Fox tabber seg ut

- Dette virker som en ekstremt dårlig vurdering. Særlig med tanke på den strålende opptredenen a-ha gjorde under Nobelshowet.

Det er på det rene at Fox' avgjørelse fører til at a-ha går glipp av uvurderlig PR, samtidig som comebacket ikke får den pangstarten de hadde håpet på.

a-ha gir imidlertid ikke opp av den grunn.

- Via bandets engelske manager Brian Lane jobbes det nå knallhardt overfor alle de store plateselskapene. Opptaket av a-has Nobel-opptreden er allerede på vei til alle selskapene i USA, understreker Johannessen. Bandets gamle kontrakt med Warner er utløpt, og Johannessen regner med at en ny verdensomspennende avtale er klar innen utgangen av januar. I mars og april spiller a-ha inn ny plate.

Både a-ha og Espen Lind er med i den versjonen av Nobelkonserten som vises i Europa.