A-ha rett inn på 5. plass

Braksuksess for «Foot of the Mountain» i Storbritannia.

RETT HJEM: A-ha nyter en popularitet i Storbritannia som de ikke har opplevd på flere tiår. Her under et PR-framstøt på kjøpesenteret Westfield i London tidligere denne uka. Foto: SHAWN CURRY/AFP/SCANPIX
RETT HJEM: A-ha nyter en popularitet i Storbritannia som de ikke har opplevd på flere tiår. Her under et PR-framstøt på kjøpesenteret Westfield i London tidligere denne uka. Foto: SHAWN CURRY/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sin første uke på den britiske offisielle albumlista gikk a-has «Foot of the Mountain» rett inn på 5. plass.

Lista blir hver søndag offentliggjort i et eget radioshow på BBCs Radio 1, og bygger på salget av fysiske eksemplarer og nedlastinger.

MusicWeek rapporterte tirsdag at det norske bandet lå på 2. plass på magasinets uoffisielle midtukeliste, bare slått av Michael Jackson-samlingen «The Essential».

Tross at det offisielle resultatet viser 5. istedenfor 2. plass, er det liten tvil om at a-ha nyter en popularitet i Storbritannia de ikke har  sett maken til på over 20 år; tredjealbumet «Stay on These Roads» (1988) var forrige album som nådde topp 10-plassering i øylandet.

Salgssuksessen for gruppas niende studioalbum kommer etter en strøm av rosende anmeldelser i britisk presse - som i sin tur kommer etter at anslagsvis 3,7 millioner TV-tittere så dem spille på Jonathan Ross' fredagsshow 24. juli.

Den britiske utgivelsen av albumet ble strategisk utsatt i to uker, til 27. istedenfor 13. juli, på grunn av TV-showet.

I november kan bandets britiske publikum oppleve dem på en miniturné som avsluttes i svære O2 Arena i London.

«Foot of the Mountain» gikk for øvrig rett til topps i Tyskland, som tradisjonelt har vært en bastion for a-ha.

SUVEREN: Tross braksuksessen kan den norske gruppa foreløpig lite gjøre for å tukte Michael Jackson. Den avdøde popkongen topper for femte uke på rad den britiske albumlista med samleplata «The Essential». Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX
SUVEREN: Tross braksuksessen kan den norske gruppa foreløpig lite gjøre for å tukte Michael Jackson. Den avdøde popkongen topper for femte uke på rad den britiske albumlista med samleplata «The Essential». Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer