A-ha rett ut på nett

a-has konserter i Oslo i mars skal overføres direkte på Internett, slik at fans over hele verden kan få med seg begivenheten gratis. Det er første gang det skjer i Norden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ni millioner mennesker så Madonnas London-konsert på nettet før jul.

24. og 25. mars skal a-ha innvie Vålerengas nye innendørs fotballhall Valhall med sin første norgeskonsert på sju år. De 12 000 billettene til den første konserten ble revet vekk i løpet av noen dager, og over 8000 har sikret seg billett til ekstrakonserten dagen etter, opplyser den danske arrangøren.

Ny plate

Briskeby er gjesteband på begge konsertene.

- Vi hadde egentlig ikke tenkt å ha noen konsert i Norge, men isteden konsentrere oss om en ny plate. Men på grunn av den store interessen ombestemte vi oss. Og da ville vi gjøre det skikkelig. Feige konsertarrangører torde ikke satse, men vi fikk kontakt med Valhall og fikk organisert det. Likevel hadde vi aldri drømt om at det skulle ta av sånn som det har gjort. Det er veldig moro, sier Harket.

Med nettoverføringen havner a-ha i samme nettklasse som Paul McCartney og Backstreet Boys - i tillegg til Madonna.

Ikke annenfiolin

a-has turné i Tyskland og Japan før jul var en kjempesuksess, og før norgeskonsertene skal de spille i Russland og Estland.

- Det eneste som rettferdiggjør et comeback er å komme med noe nytt. Nivået på konsertene er bedre enn noen gang, sier Harket.

Sammen med Paul Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen planlegger han nå en ny plate med a-ha.

- Vi har det hyggelig sammen i bandet, men det er et praktisk spørsmål også. Paul har jo Savoy, som er et aktivt band. Sånn sett er det lettere for meg, som har en solokarriere. a-ha kan ikke spille annenfiolin, sier Morten Harket.

16. mars er det USA-premiere på Harald Zwarts Hollywood-debut «One Night At McCools» med a-ha-låta «Velvet» på soundtracket.

- Når det gjelder videre USA-lansering, tar vi en dag av gangen, sier a-ha-manager Brian Lane.

KONSERTEN SENDES DIREKTE: 24. og 25. mars står A-ha på scenen i Valhall i oslo sammen med gjestebandet Briskeby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer