a-ha spiller for Stine og Lena

Sist helg spilte de for 26 000 fans i Oslos nye Vallhall. Nå har a-ha sagt ja til å opptre på en støttekonsert i forbindelse med ettårsdagen for Banheia-drapene.

19. mai 2000 ble Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) drept da de var ute for å bade i Kristiansand.

19. mai 2001 stiller en rekke kjente norske artister opp på en konsert i Grimstad for å minnes de drepte. Dagbladet har fått bekreftet at a-ha blir konsertens hovedattraksjon.

Det er Stine Sofies mor, Ada Sofie Austegard, som står bak den storstilte konserten. Inntektene går til Stine Sofies Private Stiftelse som skal jobbe for å ta vare på barns rettsvern og beskyttelse mot volds- og sexforbrytere.

Nylig ga a-ha og deres management et endelig ja til Stine Sofies mor: De gjør en akustisk opptreden i steinbruddet i Fjæreheia ved Grimstad lørdag 19. mai. Etter Vallhall-konsertene blir dette trolig den eneste konserten a-ha gjør i løpet av 2001.

Stine Sofie Sørstrønen bodde i Grimstad og gikk i andreklasse ved Vik barneskole da hun ble drept i fjor vår.

De tre a-ha medlemmene er alle småbarnsfedre.

Paul Waaktaar-Savoy har lille August på 19 måneder, Morten Harket er far til Jakob (12) Jonathan (10) og Tomine (snart 8), mens Magne Furuholmen har småguttene Thomas og Filip.

Ada Sofie Austegard har alliert seg med TV2 og event- og produksjonsselskapet Dinamo Live i sitt arbeid for å få til konserten. TV2 filmer konserten, og sender den i redigert opptak.

Kanalen sender også en dokumentar om og med Ada Sofie Austegard lørdag 21. april. To dager seinere starter rettssaken mot Viggo Kristiansen (21) og Jan Helge Andersen (20) i Kristiansand byrett. De er begge tiltalt for overlagt drap og voldtekt på de to små jentene.

STILLER PÅ MINNEKONSERT: a-ha blir hovedattraksjon på støttekonserten til inntekt for Stine Sofies Private Stiftelse i Grimstad lørdag 19. mai.