A-ha spiller for Tarantino på «Jonathan Ross»

Utsetter albumslipp i Storbritannia for å spille foran 3,7 millioner tv-seere.

«FRIDAY NIGHT WITH JONATHAN ROSS»:  A-ha skal spille på Storbritannias mest populære talkshow. I samme program skal også Quentin Tarantino og Denzel Washington være gjester. Foto: Foto: Gorm K. Gaare / EUP- IMAGES
«FRIDAY NIGHT WITH JONATHAN ROSS»: A-ha skal spille på Storbritannias mest populære talkshow. I samme program skal også Quentin Tarantino og Denzel Washington være gjester. Foto: Foto: Gorm K. Gaare / EUP- IMAGESVis mer

(Dagbladet): A-ha gikk i slutten av juni til topps i Tyskland med det nye albumet «Foot of the Mountain». Nå står Storbritannia for tur.

Albumet skulle i utgangspunktet komme ut på det engelske markedet den 13. juli, men slippet er nå forskjøvet med to uker.

Utsetter albumslipp
Grunnen til det er at a-ha skal gjøre en opptreden på talkshowkongen Jonathan Ross sitt fredagsshow på BBC den 24. juli.

Det bekrefter bandets manager, Harald Wiik, overfor Dagbladet.

- Dette er så stort at vi måtte omrokkere på hele promoteringsplanen vår. De ville ha eksklusivitet gjennom at dette blir den første tv-opptredenen a-ha gjør i Storbritannia i sommer, noe som er standard med alle gjestene de har. Og da var det best for oss å legge albumslippet opp mot dette, sier a-ha-manageren.

Oscar-vinnere
Og det er ikke hvem som helst som sitter i sofaen og hører på når a-ha skal spille to låter for det engelske publikummet.

Oscar-vinnerne Quentin Tarantino og Denzel Washington er også gjester på samme program. Men om Morten Harket vil prøve å selge inn a-ha-låter til Tarantinos neste filmprosjekter vites imidlertid ikke.

Det er ifølge Wiik ikke på det rene om a-ha også vil sitte i sofaen for å bli intervjuet av Jonathan Ross. Men hvis de skal dét, vil kanskje også britene stifte bekjentskap med Morten Harkets noe svevende svar i slike intervjusituasjoner.

TV-KJENDIS: Jonathan Ross er en av Storbritannias mest kjente tv-fjes. Nå skal a-ha gjeste talkshowet hans. Foto: EPA/DANIEL DEME
TV-KJENDIS: Jonathan Ross er en av Storbritannias mest kjente tv-fjes. Nå skal a-ha gjeste talkshowet hans. Foto: EPA/DANIEL DEME Vis mer

Harket var gjest hos «Grosvold » på NRK for litt over ett år siden, og svarte dette på spørsmålet om det lå en ekstra «nerve» i å gi ut soloalbum. (Svaret kommer etter 22.01 minutter inn i klippet).

3,7 millioner seere
«Friday Night with Jonathan Ross» er Storbritannias desidert mest populære talkshow.

Da showet var tilbake i januar i år - etter å ha vært suspendert i tre måneder på grunn av Jonathan Ross og Russell Brands sex-telefonsvarbeskjeder til Andrew Sachs fra «Hotell i Særklasse» - ble det sett av 4,7 millioner tv-seere.

Gjennomsnittet for programmet ligger på 3,7 millioner seere. Den 24. juli er det sesongavslutning og det er da ventet at enda flere vil svitsje innom.

- A-ha spilte for 6 millioner seere på «Germany's Top Model» tidligere i år, men dette en av de største tv-opptredene a-ha har hatt i senere tid, opplyser Wiik.

Morten Harket og resten av bandet skal også opptre på en lang rekke andre tv-show og radioshow i tilknytning deres promoturné i Storbrittania, både på BBC og ITV.

OGSÅ GJEST: Quentin Tarantino skal også være gjest på sesongavslutningen av «Friday Night with Jonathan Ross» den 24. juli sammen med blant andre a-ha. (AP Photo/Joel Ryan)
OGSÅ GJEST: Quentin Tarantino skal også være gjest på sesongavslutningen av «Friday Night with Jonathan Ross» den 24. juli sammen med blant andre a-ha. (AP Photo/Joel Ryan) Vis mer