A-ha-stjerne blir styreleder for Festspillene i Bergen

Magne Furuholmen skal både lede og opptre i festspillene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kulturdepartementet har oppnevnt musiker og billedkunstner Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019.

- Et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar, sier Furuholmen.

«Day of the Dead» Den nye styrelederen har hatt mye kontakt med Festspillene i Bergen. Festspilldirektør Anders Beyer er svært fornøyd med valget av kunstneren og A-ha-stjernen:

- Vi ser fram til å samarbeide med Furuholmen som styreleder, sier Beyer.

Den nye styrelederen er også kunstnerisk utøver under årets festspill. Furuholmen skal delta i prosjektet «Day of the Dead» med kunstrockbandet Apparatjik. Selv gleder han seg til å ta fatt på jobben.

- Ærefullt oppdrag - Posisjonen som styreleder for Festspillene i Bergen er et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar. Det er imponerende hvor gjennomgående høyt kunstnerisk nivå Festspillene har klart å holde gjennom så mange år, sier Furuholmen og legger til:

- Min oppgave som styreleder blir å tilrettelegge for en videre utvikling av festivalens utadrettede profil.

Fram til 2019 Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som i dag offentliggjorde at den profilerte kunstneren og musikeren blir ny Festspill-styreleder de kommende tre åra.

- Festspillene i Bergen er et kraftsentrum i norsk kunst- og kulturliv.

- Jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder. Med sitt internasjonale nettverk og brede erfaring vil Magne Furuholmen styrke Festspillene i åra som kommer, sier Helleland i en pressemelding.

Magne Furuholmen etterfølger Åse Kleveland, som har vært styreleder siden 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer