A-ha-stjerne blir styreleder for Festspillene i Bergen

Magne Furuholmen skal både lede og opptre i festspillene.

Kulturdepartementet har oppnevnt musiker og billedkunstner Magne Furuholmen som ny styreleder for Festspillene i Bergen for perioden 2016-2019.

- Et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar, sier Furuholmen.

«Day of the Dead» Den nye styrelederen har hatt mye kontakt med Festspillene i Bergen. Festspilldirektør Anders Beyer er svært fornøyd med valget av kunstneren og A-ha-stjernen:

- Vi ser fram til å samarbeide med Furuholmen som styreleder, sier Beyer.

Den nye styrelederen er også kunstnerisk utøver under årets festspill. Furuholmen skal delta i prosjektet «Day of the Dead» med kunstrockbandet Apparatjik. Selv gleder han seg til å ta fatt på jobben.

- Ærefullt oppdrag - Posisjonen som styreleder for Festspillene i Bergen er et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar. Det er imponerende hvor gjennomgående høyt kunstnerisk nivå Festspillene har klart å holde gjennom så mange år, sier Furuholmen og legger til:

- Min oppgave som styreleder blir å tilrettelegge for en videre utvikling av festivalens utadrettede profil.

Fram til 2019 Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som i dag offentliggjorde at den profilerte kunstneren og musikeren blir ny Festspill-styreleder de kommende tre åra.

- Festspillene i Bergen er et kraftsentrum i norsk kunst- og kulturliv.

- Jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder. Med sitt internasjonale nettverk og brede erfaring vil Magne Furuholmen styrke Festspillene i åra som kommer, sier Helleland i en pressemelding.

Magne Furuholmen etterfølger Åse Kleveland, som har vært styreleder siden 2012.