A-ha til topps i Tyskland

Nummer én på albumlista for tredje gang siden 2000.

ENERE: A-ha går med «Foot of the Mountain» rett inn på den offisielle albumlista i Tyskland som offentliggjøres på fredag. Her er de avbildet i forbindelse med supermodell Heidi Klums tv-show «Top Model» i Køln i januar. Foto: Foto: Gorm K. Gaare / EUP- IMAGES
ENERE: A-ha går med «Foot of the Mountain» rett inn på den offisielle albumlista i Tyskland som offentliggjøres på fredag. Her er de avbildet i forbindelse med supermodell Heidi Klums tv-show «Top Model» i Køln i januar. Foto: Foto: Gorm K. Gaare / EUP- IMAGES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Den 12. juni ble det niende studioalbumet til A-ha, «Foot of the Mountain», sluppet på det tyske markedet. Og det har sust rett til topps på Tysklands offisielle albumliste som offentliggjøres på fredag. Det bekrefter A-has manager, Harald Wiik, til Dagbladet.

- Vi har ikke noen eksakte tall på hvor mange plater vi har solgt, men plata har gått inn som nummer én med en god margin ned til nummer to. Det fikk vi vite i går ettermiddag, selv om listene offentliggjøres på fredag. Selv om man aldri kan vite noe helt sikkert, hadde vi en god indikasjon gjennom platesalget på at vi ville gå helt til topps, sier Wiik. Massiv tv-kampanjeDette er tredje gang siden 2000 at bandet topper den tyske albumlista. Både reunion-plata «Minor Earth Major Sky» fra 2000 og «Lifelines» fra 2002 slo seg inn helt på toppen. Oppskriften på det er ifølge A-ha-manageren gjensidig kjærlighet.

- Tyskland elsker jo A-ha, men A-ha elsker også Tyskland. Det er et viktig land for oss, i tillegg til at det er verdens nest største platemarked. Bare USA er større, forklarer Wiik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer