Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

35 årsjubileum for «Take On Me»:

A-ha tilbake på turné

Skal bare spille én konsert i Norge.

VERDENSTURNÉ: A-ha legger ut på del to av sin verdensturné i 2020. Her fra en konsert i Oslo Spektrum i fjor.
F.v. Magne Furuholmen, Morten Harket og Pål Waaktaar Savoy.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VERDENSTURNÉ: A-ha legger ut på del to av sin verdensturné i 2020. Her fra en konsert i Oslo Spektrum i fjor. F.v. Magne Furuholmen, Morten Harket og Pål Waaktaar Savoy. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til neste år legger den norske popsuksessen a-ha ut på den andre delen av verdensturneen som markerer 35-årsjubileet til låta «Take On Me».

I en pressemelding skriver konsertarrangør Livesentralen at første konsert skal holdes 7. februar 2020 i Trondheims nye storstue, Trondheim Spektrum. Dette blir den eneste konserten bandet holder i Norge.

Låter fra debutalbumet

På turneen skal bandet blant annet spille hele sitt debutalbum «Hunting High and Low», med blant annet deres største hit «Take On Me» som toppet listene i om lag 30 land. Det var også dette albumet trioen, bestående av Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar Savoy, spilte under turneen i 2010.

I pressemeldingen forteller Savoy at de gleder seg til å spille låtene igjen.

- Det er ikke en sang på det albumet som vi ikke ser fram til å spille live. Vi hadde gjort ganske mange versjoner av sangene før vi spilte inn selve albumet, og de inneholder alle godbiter og kule ideer som vil være fint å innlemme i det nye showet, sier han.

Magne Furuholmen sier han må børste støv av de gamle synthene.

UFORVENTET: Twitter-brukeren Noah Charlick har skapt overskrifter ved å ha kombinert a-ha og Kendrick Lamar. Vi lot en av Dagbladets musikkjournalister bedømme låten. Video: Sondre Rahm Vis mer

- Å spille inn «Hunting High and Low» var et så definerende øyeblikk og en spennende tid i vår karriere og felles samarbeid, så å gjenoppdage dette verket nå - mer enn 30 år seinere - føles som inspirasjon i stedet for forpliktelse, sier Furuholmen i pressemeldingen.

- Dette er den første konserten som blir booket til Trondheim Spektrum, forteller konsertarrangør Bård Flikke i Livesentralen til Dagbladet.

Tilbake IGJEN!

Dette er ikke den første gangen at bandet finner tilbake igjen på scenen. I 2009 kom nyheten om at bandet la opp, fordi de «ville gi seg mens de var på topp».

Etter ni studio album med over 35 millioner solgte album, skulle de avslutte det hele etter en stor verdensturné. Sin (da) foreløpig siste konsert holdt de foran 27 000 på Ullevål Stadion. Det skulle ta fire år før bandet igjen annonserte sitt comeback, samtidig som de lanserte ei ny plate, «Cast in Steel».

Året etter, i 2016, begynte rykter å svirre om brudd for bandet, etter at Morten Harket uttalte til en sveitsisk avis at det var over etter verdensturneen. Det avviste imidlertid Pål Waaktaar-Savoy i et intervju med A-magasinet.

På en pressekonferanse samme år sa bandet at de trives sammen og er ferdig med farvel-turneer. I 2017 la a-ha ut på akustisk turné i Europa, som fortsatte ut i 2018.

Utvidet turné

I utgangspunktet skulle bandet i forbindelse med 35-årsjubileet til førsteutgivelsen av «Take On Me», legge ut på en europaturné høsten 2019.

Der skulle de framføre debutalbumet «Hunting High And Low» fra 1985 i sin helhet og med låtene i samme rekkefølge som på plata.

På grunn av stor etterspørselen globalt etter at turnékonseptet ble kjent, valgte de å utvide det til en verdensturné med sett med turnéperioder som strekker seg helt til jul 2020.

A-ha er Norges mest suksessfulle popband gjennom tidene, med hengivne fans over hele verden, førsteplass på Billboard Hot 100 og over 100 millioner solgte singler og album kombinert. Billettene til konserten i Trondheim blir lagt ut for forhåndssalg lørdag formiddag, og ordinært salg mandag morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!