<strong>HEDRES IGJEN:</strong>  Her får a-ha Spellemann-prisens hederspris i 2010. Nå er hvert av de tre medlemmene tildelt St. Olavs Orden.Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
HEDRES IGJEN: Her får a-ha Spellemann-prisens hederspris i 2010. Nå er hvert av de tre medlemmene tildelt St. Olavs Orden.Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

a-ha tildeles St. Olavs Orden

Hver av de tre musikerne utnevnt av H.M. Kongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hver av de tre musikerne i bandet a-ha er tildelt St. Olavs Orden. Det skriver Slottet på sine hjemmesider.

Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjerulfsen bekrefter dette overfor Dagbladet.

- H.M. Kongen har utnevnt musikerne Magne Furuholmen, Morten Harket og Pål Waaktaar Savoy til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for deres innsats for norsk musikkliv, sier Gjerulfsen til Dagbladet.

Overrekelse På kongehuset.no opplyses det om at dekorasjonene vil bli overrakt musikerne den 6. november i år, og at dette vil skje i Oslo.

- Magne, Morten og Pål syns det er en stor ære å bli tildelt St. Olavs Orden, sier a-has manager Harald Wiik til Dagbladet.

Popgruppa ble dannet i 1982, og er blitt kåret til Årets spellemann og fått hedersprisen flere ganger.

- Man kan mene hva man vil om ordensvesenet, men det er liten tvil om at a-ha, som vårt største popband gjennom tidene, godt kan belønnes for utmerkede fortjenester for fedrelandet, sier Sven Ove Bakke, musikkanmelder i Dagbladet.

a-ha har solgt svimlende 36 millioner album, og ble i fjor en del av Rockheim Hall of Fame.

I 2009 proklamerte bandet at de kom til å oppløses, og i 2010 hadde Furuholmen, Harket og Waaktaar Savoy sin avskjedsturne.

- Mobbet Harket ga i vår ut soloalbumet «Out Of My Hands», som fikk terningkast tre av Dagbladet.

I et personlig møte med TV 2s Dorthe Skappel i vår, fortalte han om mobbingen og volden han ble utsatt for på barneskolen.

- Det var jo hele livet mitt - og det varte år etter år, sa Harket i programmet.

At artisten ble mobbet i barndommen, har han fortalt om før. Men at overgrepene mot ham var så omfattende og systematiske, har han holdt for seg selv inntil i vår

- Barneskoleåra opplevde jeg ikke som spesielt hyggelige. Det vanket juling da jeg forlot skolen. Det var ofte og rituelt, sa Harket da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer