a-has triumf

En triumf for a-ha. En stor kveld der publikum var mektigere enn bandet.

KONSERT: a-ha satte i går en rekord på norsk jord - godt hjulpet av arrangøren Norsk Hydro, som inviterte til gratiskonsert i Frognerparken. Før konserten begynte, veltet det inn med publikum. Bare å stå under scene og skue utover et endeløst hav av hoder og armer, var en sterk opplevelse.

Dette må ha vært et kick for Morten Harkets ego.

Første låt ut var «Celice», radiosingelen fra det kommende albumet «Analogue». Deretter fyrte Harket og co. av en groovy versjon av «Move To Memphis». En av bandets beste låter er «Scoundrel Days», fra a-has desidert beste plate, tordnet ut av de mange høyttalerne. Uner «Hunting High And Low» runget allsangen, og under «Take On Me» steg stemningen ytterligere. Dermed var hjemmeseieren sikret.

Vi fikk presentert en håndfull nye låter, blant andre «Cozy Prison». Det er en episk ballade, som viser at bandet fremdeles har en hang til svulstig orkesterpop.

a-ha-gutta er best når de tør å vise seg som et rockband, og toner ned 80-tallets synthvaremerke. For iblant låter a-ha håpløst utdatert, ja, mer enn sjarmerende er.

Nye låter til tross, det er de gamle hitene som gjør a-ha til det de er blitt, vårt største og eneste virkelige internasjonale band.

Bak Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy finner vi et saftig og velsmurt rockmaskineri.

Men a-ha er ingen ting uten bandets store stjerne: Morten Harket har fremdeles en gudebenådet stemme, som gir bandet særpreg.

Det er bare å gratulere a-ha og Hydro med festen. Å være én av over 120 000 i Frognerparken, var en opplevelse i seg selv.

Anmeldelsen er basert på de første 100 minuttene.

KOM OG VANT: Nye låter til tross, det er de gamle hitene som gjør a-ha til det de er blitt, vårt største og eneste virkelige internasjonale band, skriver Dagbladets anmelder.