Å, hildrande du

Blodfattig nyinnspilling av science fiction fra 1960.

I den fascinerende serien «Hvordan skylle hundre millioner dollar ned i do», ønskes herved velkommen til avsnittet kalt «Time Machine».

Simon Wells , oldebarn av forfatteren H.G. Wells - hvis roman fra 1895 her etter alt å dømme får gjennomgå på det kraftigste, har ansvaret for dette humørløse eventyret om en vitenskapsmanns tidsreise fram til året 802701. Egentlig vil vår mann Alexander Hartdegen ( Guy Pearce ) ta turen bakover for å gjenopplive kjæresten, en kvinne vi med den største fornøyelse ser utånde, så dårlig spiller vedkommende. Ulykken fører ham altså framover til ei tid da menneskerasen har delt seg i to - snille eloier og slemme morlocker. Sistnevnte er underjordiske og anføres av Jeremy Irons i nok et tappert forsøk på å ta livet av sin egen karriere.

Det hele ter seg som en blanding av John Travolta-katastrofen «Battlefield Earth» og Obos-versjonen av «Apeplaneten». Effektene er ingenting å hisse seg opp over etter dagens standard, spenningen er fraværende, og i stedet for å gi jernet med et glimt i øyet, tar samtlige tøvet på gråtkvalt alvor.

I sympati med Guy Pearce, ellers en riktig god skuespiller, og i takknemlighet over at kjæresten forblir borte nesten hele tida, unngås den aller dårligste terningen.