Å hogga over flokane

Når dressane er for store.

GORDISK: Dei fekk stortingsgruppa til å hogga over knuten, Thorhild Widvey og Erna Solberg. Foto: NTB/Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GORDISK: Dei fekk stortingsgruppa til å hogga over knuten, Thorhild Widvey og Erna Solberg. Foto: NTB/Scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENNE VEKA kom Høgre seg ut av OL-knuten ved å hogga den over. Det var ei god, gammaldags floke, same kor mye statsråd Villvey hoppar opp og ned og alle skal bli med. Ja-sidas elitistiske misjonskall og trua på norsk eksepsjonalisme har gått på eit nytt tap i serien frå 1972 og 1994: Oslo skulle arrangera OL for å visa IOC den norske vintervegen, slik Norge skulle inn i EEC/EF/EU for å innføra vårt godhetsregime der. Marxismen (tendance Groucho) har vunne igjen: «Eg kunne aldri tenka meg å bli medlem av ein klubb som vil ha meg som medlem».

OSLO 2022, Børre Rognlien og Inge Andersen prøvde å snakka Oslo-idretten ned for å få opp entusiasmen i resten av landet. Det var mislykka, for som salig Ulf Torgersen formulerte det: «Elendighetskonkurransen er beinhard, og det kreves store ressurser for å vinne fram i den».

Den patetiske Gerhard Heiberg har utsyrt seg med sørgeband etter at han fekk eit slag i trynet og ikkje kom rundt den folkelige Bøygen. I sitt eige sjølbilde har han gått frå å vera Norges mest populære til mest upopulære mann. Han kallar seg «nordmann av opprinnelse og legning», men er også verdensborgar av gemytt. Så han kan trøysta seg med at firmaet hans har ei stor framtid i å arbeida vidare for kinesiske interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer