Anmeldelse: «Sommerdahl-mordene» på TV 2

Å, hold nu kæft!

Vil du bruke tid på glansbildekrim der alt er kleint og usedvanlig klisjéfylt? Da er «Sommerdahl-mordene» perfekt.

SKUFFENDE PÅSKEKRIM: Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming Torp (André Babikian) i «Sommerdahl-mordene» vil neppe sette denne serien øverst på CV-en. Trailer: TV2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sommerdahl-mordene»

Krimserie

Tidspunkt: Mandag 29.mars kl. 21.40
Beskrivelse: Rett og slett elendig.
Kanal: TV 2

«Problemet er at vi ikke tror på noe av det vi ser eller hører. Nada!»
Se alle anmeldelser

Vi i dette landet når ofte ikke opp til snapsglasset en gang når gjelder kvalitet på tv-serier laget av danskene.

De har jamt og trutt levert skyhøy kvalitet innen de fleste sjangre. Det være seg «Forbrytelsen», «Broen», «Bedrag», «Livvaktene», «Borgen», «Badehotellet», «Matador» eller «Krøniken», for å nevne et knippe fra broderfolkets gullrekke.

Sol og bayer

Derfor litt glede før «Sommerdahl-mordene», basert på forfatter Anne Grues romaner om sjefetterforsker Dan Sommerdahl, spilt av den etablerte og ellers gode Peter Mygind.

Settingen er havnebyen Helsingør. Det er sol, det er bayer, det er svalt sommerlys, det begås et drap, det er livskriser, det er rock og det er roll, og den veldig vanskelige kjærligheten.

Dan jobber tett sammen med kollega Flemming Torp (André Babikian) og kona Marianne Sommerdahl (Laura Drasbæk). Trioen har sitt å stri med, både på jobben og i det som helt uten substans og troverdighet utspiller seg i trekantforholdet på privaten.

Problemet er at vi ikke tror på noe av det vi ser eller hører. Nada!

Håpløst

Serien er dessverre blottet for originalitet i alle ledd. De ellers så dyktige skuespillerne har fått trillebårlass av gråstein å jobbe med, men som ikke blir til gull, uansett hva som pøses på med av billige effekter. Dialogene er bedre i ti av ti stiler skrevet av håpefulle skoleelever fra Roskilde.

Plottet i de to første episodene, med den hjemvendte rockestjernen, er kleint. Helt uten antydningens kunst eller spor av snerten undertekst.

Brødrekonflikten er i beste fall kopiert fra en d-film fra Hollywoods karikerte arkiv. De forsmådde danske damene, de som venter på den store USA-stjerna, er 1980-talls. I tillegg er selve mordsaken nesten løsbar før selve drapet er begått. De forskjellige karakterenes livskriser leser du langt bedre versjoner av i en klikkavis nær deg.

Beklager, vi elsker egentlig danske tv-serier. Denne serien er kringsatt av dvaske dansker. Hvordan er det mulig å ikke stoppe opp, ropende: Å, hold nu kæft!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer