- Å lage russelåter var egentlig ikke min intensjon

Martin Tungevåg (21) tjener gode penger på såkalte russelåter.

SATSER: Martin Tungevåg, bedre kjent som musikkprodusenten Tungevaag, ble nominert til Spellemann i kategorien «årets hit», med russelåta «Samsara». Foto: Sony Music
SATSER: Martin Tungevåg, bedre kjent som musikkprodusenten Tungevaag, ble nominert til Spellemann i kategorien «årets hit», med russelåta «Samsara». Foto: Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Bakerst i tittelen skrev jeg «09», og ikke mange dagene etter fikk jeg e-post fra en som lurte på om jeg kunne produsere en låt for russebuss-gjengen hans, skriver Martin Tungevåg i en e-post til Dagbladet.  

Han er DJ og produsent fra Ålesund, bedre kjent under navnet Tungevaag, og har fått mye oppmerksomhet for sine såkalte russelåter.

Som 14-åring begynte han å lage remikser av andres låter. Etter å ha lagt ut noen med årstall i tittelen på Youtube, fikk han henvendelser fra folk som lurte på om han kunne produsere russelåter for dem.

- Å lage russelåter var egentlig ikke min intensjon.

120 forespørsler De to siste årene er låtene hans blitt kåra til årets russelåter av NRK mP3, og for tredje år på rad er han blant finalistene i avstemminga som avsluttes 26. april. Der deltar han med låta «Vidorra», i tillegg ligger to av låtene hans på toppen av nok en russelåtkåring.

De siste åra har det blitt mer og mer populært å bestille sin egen russelåt, og for Tungevåg startet det for alvor med «Bromille 2011».

- En russebuss kan koste flere millioner. En russelåt betaler russegjengene som regel bare 1000 til 2000 kroner for per medlem, og den har de resten av livet, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer