Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

A-Lee i lykkesjokk over å være radio-vinner

Ukjent 24-åring bak to av Norges mest spilte låter i 2011.

UT AV SKYGGEN: A-Lee blir ofte tatt for å være en kjent utenlandsk artist. Folk har hørt hans mange hits på radio, men ansiktet er ukjent - fram til nå. - Mange henvender seg til med på engelsk og blir overrasket når jeg svarer på norsk, sier Ali Pirzad-Amoli, som han egentligheter. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
UT AV SKYGGEN: A-Lee blir ofte tatt for å være en kjent utenlandsk artist. Folk har hørt hans mange hits på radio, men ansiktet er ukjent - fram til nå. - Mange henvender seg til med på engelsk og blir overrasket når jeg svarer på norsk, sier Ali Pirzad-Amoli, som han egentligheter. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Landets mest spilte norske låt i fjor var «The One» med A-Lee, eller Ali Pirzad-Amoli, som han egentlig heter.

- Er det sant? Går man litt lenger ned på Gramos liste over mest spilte norske låt, finner vi A-Lees «Hear The Crowd» på sjuende plass.

- Er det sant? spør A-Lee vantro da vi forteller ham nyheten.

Den unge mannen smiler over hele ansiktet. Han uttrykker stor takknemlighet overfor lyttere og radiostasjoner.

Foran gjennombruddet Mye tyder på at 2012 blir Ali Pirzad-Amoli gjennombrudd.

Selv om folk flest ikke kjenner ansiktet, er det nærmest umulig ikke å ha hørt en håndfull av hans hits de siste to åra på radio.

NUMMER ÉN: Geir Sundstøl, landets mest spilte norske utøver. I bakgrunn, Odd Nordstoga. Se egen artikkel lenger ned på sida. Foto: Anders Grønneberg
NUMMER ÉN: Geir Sundstøl, landets mest spilte norske utøver. I bakgrunn, Odd Nordstoga. Se egen artikkel lenger ned på sida. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Fredag lanserte han sin siste singel, «Over You» - som er produsert av Martin K i StarRoc, selskapet til Stargate og Jay-Z, og 5. oktober kommer hans album «Forever Lost» som inneholder alle hans hits.

«Cover me» - Det skjer mye nå. 2. oktober er jeg med i TV2-satsingen «Cover me», hvor jeg tolker Torhild Sivertsen fra Tomboy.

I programserien deltar også Lars Vaular og Kari Bremnes.

5. oktober albumdebuterer han med «Forever Lost», som inneholder hans fem-seks hits helt tilbake til 2010, samt nye låter - produsert av noen av de mest skarpskårne produsentene innenfor sjangeren.

Rap?n?pop - Jeg har bra folk rundt meg. En sveitsisk manager som jobber mot internasjonal lansering - men ingen konto i Sveits, ennå. Og så har jeg fått platekontrakt på Sony, sier A-Lee.

Artisten startet sin musikalske løpebane som hip hop-er.

Det var rapperen Apollo og tok fatt i ham på en ungdomsklubb. Nå definerer han seg me som popartist, selv om han fremdeles rapper - og synger.

Fra Iran Han ligger i et musikalsk landskap som dominerer tungt i eteren. De sju mest spilte norske radiolåtene i 2011 ligger i sjangeren r&b, hip hop og rap.

A-Lee er en sprudlende og overstrømmende ung mann.

Det er kanskje derfor vennene kaller ham God-Ali - og Ali Pizza-Aioli (som er lettere enn Ali Pirzad-Amoli). Han er født i Norge av iranske foreldre, som flyttet til Norge før han ble født.

Giftet seg 11.11.11 - Mine foreldre er veldig vestlige, Iran var det før prestene overtok landet. Jeg er ikke muslimsk. Jeg tror på godhet, men ikke på en kristen eller muslimsk gud, sier A-Lee.

Ali Pirzad-Amoli er gift.

- Jeg traff Kim Johanne for fire år siden. Vi jobbet vegg i vegg på Oslo City. Vi var så forelsket, jeg er det fremdeles, og 11.11. 2011 giftet vi oss i Las Vegas.

Han forteller at paret ikke planlegger unger foreløpig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media