Å leve er å gå

Florlett, men sjarmerende spasertur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tomas Espedals bok «Gå» er både en roman, en reiseskildring og et essay. Espedal føyer seg inn i rekken av de etter hvert tallrike norske fiksjonsforfatterne som skriver tett på eget liv og egen «virkelighet» - så tett at det er vanskelig å skille forfatteren selv og bokas jeg-forteller, som er en forfatter som ikke sjelden refererer til detaljer og opplysninger som gjør ham påfallende lik Tomas Espedal og hans forfatterskap.

I «Gå», som handler om akkurat det tittelen lover, legger hovedpersonen ut på stadig nye reiser til fots. Iført det lett komiske antrekket dress, skjorte og Dr. Martens-støvler, går han mellom Vestlandets fjorder, langs Paris\' bulevarder, i Hellas\' fjell og Tyrkias storbygater.

Gå og skrive

Samtidig husker han tilbake til tidligere spaserturer, og reflekterer rundt nettopp det å gå. Å gå handler om ensom-, rastløs- og hjemløshet, om å bryte opp og legge noe bak seg, glemme og starte på nytt. Men en gåtur har også alltid en ende og et sted å komme fram til. I vårt samfunn kan det å legge ut på månedslange reiser til fots også betraktes som en protest mot å slå rot og høre til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer