Å pynte seg med feminisme

Siv Jensen er en dyktig og energisk dame, men feminist er hun ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JEG BEUNDRER PIONERENE. Den første kvinnen som gikk i bukse eller kvinnen som talte presten midt i mot. Betzy Kjelsberg var en foregangskvinne som ville gi kvinnene i industrien et levelig arbeidsmiljø. Hun, og andre kvinner, gikk nye veier for å sikre kvinners rettigheter. Felles for dem alle var at de så og kjempet mot samfunnsstrukturer som holdt kvinner nede. Nå er hennes oldebarn formann i et politisk parti, og får beundring for å ha kjempet seg opp i et mannsdominert miljø.

DETTE HAR FORLEDET enkelte til å hevde at Siv Jensens er en feminist. Jeg liker, og er imponert over henne, men erkjenner også at hennes politiske kurs er en trussel mot et likestilt samfunn. I FrP står likestillingstanken svakt, både som organisatorisk og politisk sak. Dette er et valg, basert på en ideologi at hver og en klarer seg best alene. Arbeiderpartiet har løftet likestilling som et grunnleggende rettighetsspørsmål. I AP er det 50% kvotering. Det er vel bedre å sikre rettigheter for de mange, enn å nøye seg med å applaudere de få? Det kan da ikke være bedre å ha en tøff en på toppen, enn 50% tøffe kvinner overalt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer