Å se Live Nelvik stjele søppel og spise larvetaco, er overraskende koselig

Hun er en av oss, vi vanlige småsyndere som vet at vi sikkert burde brydd oss litt mer om miljøet, skriver Dagbladets tv-anmelder. 

NATTARBEID: Live Nelvik på «dumpsterdiving», altså matjakt i andres søppeldunker, sammen med mamma Liv Johnsrud og søster Kjersti Kvam. Foto: Trond Aukland / NRK
NATTARBEID: Live Nelvik på «dumpsterdiving», altså matjakt i andres søppeldunker, sammen med mamma Liv Johnsrud og søster Kjersti Kvam. Foto: Trond Aukland / NRK

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Å være bærekraftig handler om å bære. På ting», konstaterer Live Nelvik et stykke uti sin nye programserie, «Live redder verden. Litt». Replikken faller etter at hun har forsøkt å klare seg gjennom en handlerunde og et kaffebarbesøk, helt uten engangsemballasje. Av uklare årsaker har hun tatt med seg en porselenskopp fra kjøkkenskapet, som hun står og rødmer over – i stedet for en sånn termokopp med lokk som halve byen går rundt med. Enkelt skal det visst ikke være.

Men pytt. Serien følger et mønster der vi starter langt utenfor komfortsonen, for så å ta idealismen ned på et litt mer gjennomførbart nivå etter hvert.

Vi skal underholdes og inspireres, ikke avskrekkes.

Motvillig ektemann

Målet er å få Lives skyhøye årlige CO2-utslipp på 19 tonn helt ned på verdensgjennomsnittet på 6,5 tonn. Det er overraskende koselig, humremorsomt og absolutt inspirerende å følge henne gjennom dumpsterdiving (finne mat i andres søppelkasser) og larvetaco-smaking, samt mindre utfordringer som rådyrjakt, (el-)sykling i stedet for bilkjøring og vegansk matlagingskurs.

Det kunne blitt så traurig og moralistisk, men NRK kan infotainment. Og Nelvik er den perfekte los, der hun på sitt selvironiske og -utleverende vis hviner og fniser seg gjennom oppgavene, sammen med kjente og lykkeligvis ganske tv-vante venner, kolleger og familiemedlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer