DEBATT

Å selge sex i Norge er ikke kriminelt.

Amnesty tilslører debatten om sexkjøp. 

LOVEN: Det å selge sex er ikke ulovlig i Norge. Det som derimot er ulovlig er å kjøpe sex. Foto: NTB / Scanpix
LOVEN: Det å selge sex er ikke ulovlig i Norge. Det som derimot er ulovlig er å kjøpe sex. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et tilsvar til kvinneorganisasjonen Kvinnefronten - som egentlig ikke framstår som et tilsvar i det hele tatt, men et slags ideologisk manifest for nyliberal seksualpolitikk - tar menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty til orde for å «avkriminalisere» prostitusjon.

Ordet «legalisere», som i realiteten er det som ønskes gjennomført, er byttet ut med «avkriminalisere». Med et enkelt språklig grep forledes den uinnvidde leseren til å tro at feltet i sin helhet er kriminalisert her i landet, det er i verste fall en villedning. I alle fall er det svært uheldig. For å oppklare: Det å selge sex er ikke ulovlig i Norge, selv om Amnesty får det til å se sånn ut.

Det som derimot er ulovlig er å kjøpe sex. Det er altså kjøperne Amnesty vil «avkriminalisere». I rapporten organisasjonen nylig publiserte sauses ting sammen til et salig rot. Det virker nesten ikke som at de er klar over at utlendingskontroller ikke er hjemlet i sexkjøploven her til lands, men i utlendingsloven, og at kontrollene rammer alle uten oppholdstillatelse. Med en innstramming i norsk asylpolitikk vil et felt som er overrepresentert av etnisk, ikke-norske kvinner bli hardt rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer