DEBATT

Debatt: Skatt på tips

Å skatte av tipsen er til det beste for deg

Jeg vil at det skal følge med rettigheter som sykepenger, foreldrepenger og pensjonsopptjening for all godtgjørelse for arbeid.

SKATTEPLIKTG: Bartendere i Oslo har delte meninger om skattelegging av tips. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære Kim. Takk for ditt åpne brev til meg i Dagbladet 11. februar. Jeg vil i grunnen bare ditt beste. Jeg er ikke mot at kundene skal kunne legge igjen mer penger enn det som står på regningen. Jeg er derimot for at det skal følge med rettigheter som sykepenger, foreldrepenger og pensjonsopptjening for all godtgjørelse for arbeid.

Tidligere var det servitørene selv som skulle innrapportere tipsen til skattemyndighetene. Få eller ingen gjorde det. Da fulgte det heller ingen rettigheter med inntektene. Det tenker man ikke på før behovet for rettighetene melder seg – når man blir syk, skal ha barn eller går av med pensjon.

Derfor har regjeringen fra 2019 endret reglene slik at det er arbeidsgivers ansvar å innrapportere, trekke skatt og betale arbeidsgiveravgift også for lønn i form av tips.

Som finansminister er jeg naturlig nok opptatt av at det vil gi bedre etterlevelse og et mer rettferdig skattesystem. Ved å behandle tips som annen inntekt blir det samtidig enklere for dere ansatte å betale riktig skatt: Du som ansatt, slipper å holde regnskap og rapportere tipsen for å følge reglene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer