FAGKVINNE: Sylvia Patterson har lang fartstid innenfor musikkpressen og er nå ute med boka I’m Not with the Band. A Writer’s Life Lost in Music som omhandler tre tiår i musikkjournalismens tjeneste. En av andekdotene hun kommer med er at Morten Harkets kallenavn var Morten «Snorten Forten Horten» Harket i Smash Hits-redaksjonen
FAGKVINNE: Sylvia Patterson har lang fartstid innenfor musikkpressen og er nå ute med boka I’m Not with the Band. A Writer’s Life Lost in Music som omhandler tre tiår i musikkjournalismens tjeneste. En av andekdotene hun kommer med er at Morten Harkets kallenavn var Morten «Snorten Forten Horten» Harket i Smash Hits-redaksjonenVis mer

Musikkjournalistikk

- «Å skrive om musikk er som å danse om arkitektur», sa Frank Zappa. Det stemmer absolutt ikke

 Uten musikkjournalister stopper rocken, skriver Jan Swensson. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Svenska Akademien gir Nobelprisen i litteratur til Bob Dylan i år. Vel. Er det lov å minne om at dette er en pris for å ha skrevet den beste litteraturen i verden, og ikke en pris for å ha laget den mest innadvendte viserocken i verden?

Hva blir det neste? At Spelemannskomiteen gir en posthum ærespris til Kjell Hallbing for hans tekstbidrag til Benny Borg-klassikerne «Balladen om Morgan Kane» og «Legenden om Metzgar»?

Uansett, Dylan hadde aldri blitt nobelprisvinner hvis det ikke hadde vært produsert tonnevis med skriftlig materiale om mannen. Dylan har blitt tolket opp og ned i femti år, og disiplene hans – de såkalte dylanologene – er såpass sterke i troen at Matteus, Lukas og de andre Jesus-ambassadørene i Bibelen framstår som vinglete tvilere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn