KOMMENTARER

Å slette gresk gjeld er ikke lenger tabu i EU

Statsministrene i Frankrike og Italia og finansministeren i Luxemburg er åpne for å diskutere kravet fra Hellas om å slette gjeld.

VENTER:  Presidenten i EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker (t.h.)foran dagens debatt i Europaparlamentet. Foto:  REUTERS/Vincent Kessler/NTB Scanpix
VENTER: Presidenten i EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker (t.h.)foran dagens debatt i Europaparlamentet. Foto: REUTERS/Vincent Kessler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ATHEN: (Dagbladet): Foran dagens krisemøter mellom først finansministrene og så stats- og regjeringssjefene i euro-landene venter man i spenning på hva slags forslag og hva slags innrømmelser som statsminister Alexis Tsipras har med seg fra Hellas til Brussel. Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, sa i Europaparlamentet i Strasbourg i dag, tirsdag, at det ikke kan ventes noe gjennombrudd i dag.   - Hvis vi skulle ha kommet med en løsning i dag, ville det vært en altfor enkel løsning. Det vi skal gjøre i dag, er å snakke med hverandre, å forstå hverandre, å vise toleranse og gjenopprette ordnede forhold, sa Juncker.  

Han tok avstand fra de i Tyskland og andre land som vil kaste Hellas ut av euro-samarbeidet.   - Det er de i EU som åpent eller på annen måte driver en kampanje for at Hellas skal ut av euro-området. Ut fra min erfaring gir enkle svar feil løsninger, sa Juncker.  

Tospannet av Frankrikes president og Tysklands forbundskansler, François Hollande og Angela Merkel, samordnet sitt syn på krisa under en arbeidsmiddag i Paris mandag kveld. De venter seg «presise forslag fra den greske statsministeren som gjør at Hellas kan komme tilbake til velstand», var den forsiktige uttalelsen fra Merkel etterpå.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.