NOEL GALLAGHER: Gallagher snakker i frekke ordelag om «Guitar Hero». Foto: SCANPIX/AFP
NOEL GALLAGHER: Gallagher snakker i frekke ordelag om «Guitar Hero». Foto: SCANPIX/AFPVis mer

- Å spille gitar er ikke et jævla spill

Noel Gallagher om «Guitar Hero».

(Dagbladet.no): Noel Gallagher er som kjent også blitt angrepet før, men gitaristen fra Oasis er heller ikke spesielt redd for å si hva han mener om tingenes tilstand.

I et intervju med Total Guitar Magazine (referert i søsterpublikasjonen Computerand- videogames.com) får det utrolige populære spillet «Guitar Hero» omtale fra britpop-nestoren. Og gitaristen mener strengt tatt at spillet overhodet ikke kan sammenlignes med det å spille gitar.

- Alltid når jeg møter kidsa så sier jeg at det å spille gitar ikke er et jævla videospill. Det er ingen levels du når. Du vil aldri mestre det og du vil aldri fullføre spillet, slår Gallagher fast.

Men sammenlignet med andre sjangere fra spillbransjen er det lite tvil hvilket av to onder Gallagher hadde valgt, og beskriver så andre titler med en relativt obskøn setning om goblins, rumpa til et esel og laserstråler.

Det er ifølge Computerand- videogames.com ikke første gang Gallagher uttaler seg om «Guitar Hero». I et intervju med Musicradar.com (klikk på MP3-fila nederst i brødteksten og så kommer uttalelsene fra cirka 11 minutter og utover) sier han:

- Hvis det gir barna små plastikkgitarer og sporer deres fantasi, så er mener jeg det er en god ting, før han igjen beskriver andre titler ved hjelp av gobliner, rumper og laserstråler.

Oasis har forøvrig selv låter med i både «Guitar Hero: World Tour» og «Rock Band».

PS! På denne artikkelen har vi lagt til en betaversjon av ny funksjonalitet i kommentarfeltet, der vi blant annet går over til å kreve mobilregistrering. Selv om dette fortsatt er uferdig, trenger vi tidlige tilbakemeldinger slik at vi kan gjøre debattene så gode som mulig. Send Snorre Bryne en e-post (snb@dagbladet.no) eller rop ut i kommentarfeltet hvis det er noe som ikke virker.

GITARHELT Bill Gates i gang med «Guitar Hero på showet CES i Las Vegas. Foto: SCANPIX
GITARHELT Bill Gates i gang med «Guitar Hero på showet CES i Las Vegas. Foto: SCANPIX Vis mer