- Å spille sexscener er like enkelt som å bake kake

Linn Skåber spiller luksusprostitiuert i gangsterkomedie.

(Dagbladet): Linn Skåber (45) spiller en lettlivet hore i den kommende filmen «Wendyeffekten».

Handlingen i komedien er lagt til Bøler i Oslo, en bydel Skåber er vokst opp i.

Dorris-provinsiell luksushore Christian Skolmen, som spiller Kripos-etterforsker Sylfest Dreyer, legger ikke skjul på at den siktede politietterforskeren Eirik Jensen har flere likhetstrekk med hans etterforsker.

Også «bydelshora» Linn Skåber liker Kripos-typen til Skolmen.

- Jeg ser den. Jeg kjenner ikke Eirik Jensen, men har lest biografien hans. Det er nok en del metoder innen den type politivirksomhet som vi ikke kjenner til, sier Skåber, som spiller en Dorris-inspirert provinsiell luksusprostituert.

Karikert gangsterkomedie Morten Ramm og Christian Skolmen spiller to politietterforskere i et lukket kriminelt miljø lokalisert på Bøler i Oslo.

- Det er en gangsterkomedie om et miljø som fins overalt:

- Om hvitvasking av penger, gambling, gangstere - et samfunn som har sine egne regler og økonomi, sier Skåber.

- Jeg har østkantgener Med lange øyevipper og et utvalg av parykker tar hun imot et variert klientell fra Oslos østkant. Hun er like god på høye hæler som å svinge brekkjernet - og går ikke av veien for å kappe kroppsdeler.

- Jeg har gått på høye hæler siden jeg var 14 år, så det kan jeg. Måtte legge meg til litt mer rumpevrikking og øke svaien i ryggen. Husk jeg har østkantgener, sier Skåber.

Skuespilleren har vokst opp på Oppsal, like ved Bøler, og kjenner godt til miljøet. Wendys virksomhet fra leiligheten i høyblokka er som en oase, et vanningshull der gutta løst opp og slappet av.

Ei karikert «Dorris»-hore - Jeg har spilt prostituert før. Første gang var i «Brødrene Dal», jeg spilte ei hora fra Halden, måtte snakke østfolddialekt og sjekke opp Karl den 12.

- Wendy er en karikert hore, en som ønsker seg vekk fra livet i blokka.

Tv-dramaserien «Fire høytider» hadde Skåber en rolle som en mer hardcorevariant av en prostituert mor. I «Wendyeffekten» er hun en klisjefyllt dorrisvariant. Her er det det karikerte og humørfylte som skal fram - alt med høy harryfaktor.

- Nakenscener - en oppskrift Det er flere sexscener i filmen, selv om de ikke er så eksplisitte som vi har sett dem i andre filmer. Men hvordan synes Skåber det er å måtte kle av seg og simulere sex?

- Å spille nakenscener er like enkelt som å bake en kake.

- Det er en oppskrift. Folk er arbeidsomme, fokuserte og konkrete, men det er klart, det kan være ganske lattermildt, spesielt i scenene med Jøgge (Nils Jørgen Kaastad), som hadde løstenner, sier Linn Skåber.

Kjæreste med båt Linn Skåber har det nesten «for bra» for tida, som hun uttrykker det. Tidligere i år ble det kjent at hun er blitt kjæreste med Simon Malm, bassist i Babel Fish, som hadde sin storhetstid for 15 år siden.

- Folk klager over sommeren, jeg synes det har vært sol hele tida - så det tyder på at jeg har det bra.

- Kjæresten har båt, en «Windy». Den bør vel skifte navn til «Wendy».

- Jeg har fått sans for båtlivet - og livet på fjorden og på Hovedøya, der båten ligger.

- Har lært meg at de heter dekk, og ikke panser - det som er foran på båten, sier hun.

BADER I PENGER: Wendy er en lettlivet luksusprostituert på Oslos østkant som drømmer om et liv i sus og dus - spilt av Linn Skåber. Foto: Alen Grujic / SF Norge
SEXSCENER: - Å spille nakenscener er like enkelt som å bake kake, sier Linn Skåber - som her er er på jobb med filmens bankier pengehvitvasker, spilt av Nils Jørgen «Jøgge» Kaastad. Foto: Fra filmen
KJÆRESTEN: Jon Øigarden spiller rollen som småforbryter og kjæresten til Wendy, og er vel neppe den skarpeste kniven i skuffen.
DRAPSMANN: Kristoffer Hivju spiller en skikkelig «bad guy» som ikke nøler med å bruke spikerspistolen på sine motstandere. Men hjelper det å være deilig blondine...? Foto: Fra filmen
GANGSTERKOMEDIE: - «Wendyeffekten» er et møte med underverdenen på Oslo Øst, sier Linn Skåber.