DEBATT

Arbeidslivet:

Å ta kvinnen og ikke ballen

Angrepene på medsøstre som ikke jobber fulltid fungerer mest av alt som en påminnelse om at kampen om hva slags arbeidsliv vi skal ha fremdeles er nettopp det – en kamp.

CC VEST: – Mange kvinner vil heller gå å shoppe på CC Vest enn å jobbe, sa leder i Spekter Anne-Kari Bratten i forbindelse med NHOs årskonferanse og påfølgende middag denne uka. Her er hun i forbindelse med fjorårets årsmiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
CC VEST: – Mange kvinner vil heller gå å shoppe på CC Vest enn å jobbe, sa leder i Spekter Anne-Kari Bratten i forbindelse med NHOs årskonferanse og påfølgende middag denne uka. Her er hun i forbindelse med fjorårets årsmiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år får vi servert NHOs konferanse som tradisjonen tro slår fast at «vi må alle jobbe mer», ofte etterfulgt av ropet fra lillesøster Spekter, som dermed rydder avisforsidene for seg selv: Særlig kvinner!

I 2011 var det sykepleiere som burde jobbe mer og ikke sitte på kafé eller trene på Sats. I 2013 var det rett og slett: Kvinne – jobb mer! I 2016 var det «helt uforståelig at friske, norske kvinner jobber deltid. Hva tenker de på?». Og i år den PR-vennlige provokasjonen: «De vil heller gå og shoppe på CC Vest enn å jobbe», slik Dagens Næringsliv refererte det.

Det er viktig at vi som synes Anne-Kari Bratten her er i overkant arrogant, skjønner at det egentlig ikke er Bratten som snakker og mener, men arbeidsgiveren hennes, Spekter. 2,3 millioner får Bratten i året for å fremme deres fanesaker, som jo ganske enkelt er å fremme arbeidsgivers interesser – som igjen i stor grad handler om å frata arbeidsgiver ansvar for eventuelt rusk i arbeidslivsmaskineriet.

Med angrepene på deltidskvinner flyter Spekter medstrøms med tidsånden, når de angriper enkeltindividet dersom individet ikke klarer å passe inn i dagens arbeidsliv. DU velger feil. DU må skjerpe deg. Dette er vi jo vant til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer