- Å ta steroider er som å skrive kontrakt med jævelen

Erik og Kriss slipper rapvideoer som skal stoppe unge å sette sprøyter med testosteron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å ta steroider er som å skrive en kontrakt med jævelen. Du får oppblåst selvtillit, men så kommer nedturen. Det er noen renter du skal betale, sier Morten Heierdal.

Den tidligere Robinson-deltakeren strevde med dopmisbruk i flere år, og har sonet to voldsdommer etter episoder han mener var utslag av aggressivitet etter steroidbruk. I helga fortalte han sin historie til Dagbladet.

Han er en av flere som bidrar i et nytt prosjekt startet av forfatter Annette Münch. Ved hjelp av litteratur og musikk ønsker hun å fortelle ungdom om de fatale konsekvensene ved bruk av anabole steroider.

Mulitimedieprosjekt Det nye prosjektet er basert på Münchs roman «Badboy: Steroid» som ble kritikerrost og ble tildelt Brageprisen da den kom i fjor.

Neste år skal forfatteren dra rundt på skoler med en multimedieproduksjon som skal lære unge om de fatale konsekvensene ved steroidbruk, og hun har fått rapperne Erik og Kriss til å lage fire musikkvideoer til prosjektet.

Annette Münch forteller at hun ble overrasket over hvor lite informasjon det var å oppdrive om temaet før hun skrev sin bok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.