- Å ta steroider er som å skrive kontrakt med jævelen

Erik og Kriss slipper rapvideoer som skal stoppe unge å sette sprøyter med testosteron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Å ta steroider er som å skrive en kontrakt med jævelen. Du får oppblåst selvtillit, men så kommer nedturen. Det er noen renter du skal betale, sier Morten Heierdal.

Den tidligere Robinson-deltakeren strevde med dopmisbruk i flere år, og har sonet to voldsdommer etter episoder han mener var utslag av aggressivitet etter steroidbruk. I helga fortalte han sin historie til Dagbladet.

Han er en av flere som bidrar i et nytt prosjekt startet av forfatter Annette Münch. Ved hjelp av litteratur og musikk ønsker hun å fortelle ungdom om de fatale konsekvensene ved bruk av anabole steroider.

Mulitimedieprosjekt Det nye prosjektet er basert på Münchs roman «Badboy: Steroid» som ble kritikerrost og ble tildelt Brageprisen da den kom i fjor.

Neste år skal forfatteren dra rundt på skoler med en multimedieproduksjon som skal lære unge om de fatale konsekvensene ved steroidbruk, og hun har fått rapperne Erik og Kriss til å lage fire musikkvideoer til prosjektet.

Annette Münch forteller at hun ble overrasket over hvor lite informasjon det var å oppdrive om temaet før hun skrev sin bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer