Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Å trekke visdomstenner er det eneste som får Sigrid til å slappe av

Hun slapp sin første singel i februar. Nå har hun spilt seks konserter under South by Southwest-festivalen i Austin.

EN AV 2000: Sigrid Raabe (20), eller bare Sigrid, ved Congress Avenue i Austin, Texas. Hun er en av over 2000 artister under South by Southwest-festivalen, som avsluttes natt til i morgen. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
EN AV 2000: Sigrid Raabe (20), eller bare Sigrid, ved Congress Avenue i Austin, Texas. Hun er en av over 2000 artister under South by Southwest-festivalen, som avsluttes natt til i morgen. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer

AUSTIN, TEXAS (Dagbladet): - Jeg har ullsokker og jeg drikker mye te og masse vann, sier Sigrid Raabe (20) og smiler fra sofaen på luksushotellet Radisson i sentrum av Austin.

- Så er det bare å slappe av mellom slagene. Det er ikke akkurat et rockeliv det her. Det er knallhard jobbing fra jeg står opp til jeg legger meg. Men jeg har verdens beste jobb nå, og jeg elsker det.

Ting har gått i rekordfart for Sigrid Raabe. I februar slapp hun sin første singel «Don't Kill My Vibe». I skrivende stund har den 6,4 millioner avspillinger på Spotify. Bylarm i Oslo i februar ble den reneste signingsferden for Ålesundjenta, og Dagbladets anmelder lot seg imponere, og kalte henne en sjeldent sjarmerende livestjerne. BBC Radio 1 har kåret låta hennes til den «hotteste i verden».

Nå har hun, sammen med bandet sitt, som består av jazzmusikere utdannet fra Griegakademiet, hatt intet mindre enn seks spillejobber under South by Southwest i Austin. Og det er snart på tide å vende nesa hjem til Bergen.

Vi traff henne etter at hun ble intervjuet av BBC Radio 1, og lurte på det samme som de fleste andre. Hvordan kan dette skje, og så raskt? Og hvordan takler hun det?

Det var da ullsokkene ble et tema. Og visdomstennene. De kommer vi tilbake til.

Festivaler

Hun har rukket en tur til New York mellom Bylarm og Austin. I sommer blir det flere festivaler i Norge og i utlandet.

- Det popper opp tilbud hele tida. Jeg er fryktelig heldig, så vi passer bare på at jeg og bandet får i oss nok mat, og at alle er fornøyde. Måten å takle det på for min del, er å ta dag for dag, tror jeg.

FETE TYPER: Ingen skal tvile på at det er Sigrid som står på scenen under South by Southwest. Bildet er tatt på Antone's. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
FETE TYPER: Ingen skal tvile på at det er Sigrid som står på scenen under South by Southwest. Bildet er tatt på Antone's. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer

Visdomstenner

Og når hun nå reiser hjem til Bergen, hva står på planen?

- Der skal jeg gå på tur og chille. Etter fem dager blir det promotur til London, og så skal jeg faktisk ta visdomstennene mine. Så da skal jeg hjem til Ålesund, «hjem-hjem-hjem» og ligge i senga i to uker og slappe av.

- Det er én låt som har gjort jobben for deg. Har du flere inne?

- Alle er ikke helt ferdige, men jeg har 50 demoer. På konsertene nå gjør vi sju låter.

- Kommer det et album?

- Jeg tenker album, men vet ikke når det blir. Dessuten er det sånn at i Norge, og i Skandinavia, ligger vi langt foran andre land på streaming. I mange land er det fremdeles album som regjerer.

Platekontrakt

Mens Sigrid gikk på videregående hadde hun et par låter på NRK P3 Urørt. Hun flyttet til Bergen for to år siden, og ble kjent med Made Management.

- Så begynte jeg med skrivesessions, med folk i Berlin, Stockholm og London, men også i Bergen. Det ble mange møter, og så fikk jeg platekontrakt med Island Records i USA, og så ballet det på seg.

Petroleum har vært hennes norske plateselskap siden 2014.

- Er du redd for at dette bare er en hype, og at det stopper der?

- Ja. Det er naturlig å kjenne på de følelsene. Det er litt sånn jeg er. Det er jo normalt å kjenne litt på press. Men jeg bare fortsetter å spille, og prøver å nyte det. Det kan godt henne det bare blir «Don't Kill My Vibe», men jeg må bare holde trykket.

LIVESTJERNE: Sigrid Raabe under Bylarm på Rockefeller i februar. Dagbladets anmelder trillet terningen til 5. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LIVESTJERNE: Sigrid Raabe under Bylarm på Rockefeller i februar. Dagbladets anmelder trillet terningen til 5. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vil gjerne studere historie

- Har du tid til kjæreste?

- Nei, jeg har ikke kjæreste. Jeg merker at det er vanskelig å holde kontakt med familie og venner når jeg reiser så mye, særlig med tidsforskjellene. Det er lettere i Europa

- Og ingen utdannelse du kan falle tilbake på?

- Nei. Jeg har videregående skole på internasjonal linje. Planen var å bli jurist. Musikken skulle være hobby. Så tok jeg sammenliknende politikk i Bergen i et par måneder, for jeg ville komme inn i et miljø, men jeg fikk jo ikke tid til musikk. Jeg kunne tenke meg å studere historie en gang.

- Kanskje jurist for musikkbransjen er tingen?

- Jeg tenkte litt på det. Men jeg tror jeg har truffet rett når jeg er blitt artist.

Det synes resten av verden også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media