KOMMENTARER

Jonas Gahr Støre analyserer valget

Å være Erna Solbergs tredje støtteparti var ingen god idé

Skjønte egentlig Ap at de var i opposisjon?

FEIL I OPPOSISJON: Jonas Gahr Støre spør om ikke Ap har vært for konstruktive i opposisjon og inngått for mange forlik. Han varsler at partiet skal bli tøffere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FEIL I OPPOSISJON: Jonas Gahr Støre spør om ikke Ap har vært for konstruktive i opposisjon og inngått for mange forlik. Han varsler at partiet skal bli tøffere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre vil ikke innrømme at det er noe feil med politikken. Det er innpakningen.

Men hva er egentlig forskjellen? Når Ap-lederen spør sitt eget parti; var vi tøffe nok, dyktige nok, til å markere forskjeller til høyresiden?

Svaret fra mange velgere var nei, og det samme svaret fikk han også fra deltakere på landsstyremøtet i den lukkete debatten etter partilederes innledning i kveld.

Men hva sier de egentlig nei til? Er det mulig for landets største parti gjennom fire år i opposisjon å pakke inn politikken så godt at velgerne ikke ser forskjell på Ap og den blåeste regjeringen i moderne tid?

Det ville være litt av et bedrag om det ikke også handlet om politikkens innhold.

Det er selvfølgelig her hunden ligger begravet og elefanten tramper rundt i Folkets Hus uten at noen vil peke på den. Jonas Gahr Støre var både åpen og inviterende om hva som hadde gått feil; om å krisemaksimere etter at krisa var over, om å love skatteøkning uten noen god begrunnelse, om å ta et verdioppgjør med en politikk man har ført i pennen.

Dette er analyser av en kort og hektisk valgkamp som flere har kommet med i ettertid også fra utsida. At analysen er like enkel fra innsiden, er overraskende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer