- Å være forelska kan være som å gå på tynn is

Gaute Heivoll med barnebok om kjærlighet.

KJÆRLIGHET: Litteraturen skal ta opp de store, viktige temaene, mener Gaute Heivoll. «Svalene under isen», illustrert av Lisa Aisato, handler om kjærlighet. Illustrasjon: FRA BOKA
KJÆRLIGHET: Litteraturen skal ta opp de store, viktige temaene, mener Gaute Heivoll. «Svalene under isen», illustrert av Lisa Aisato, handler om kjærlighet. Illustrasjon: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les anmeldelsen av «Svalene under isen her».

(Dagbladet): - Dette er en mye lysere bok enn de to barnebøkene jeg har skrevet før. Men kjærligheten er ikke udelt lys heller. Jeg forsøker å skrive om det som truer under overflaten, bokstavelig talt, siden barna går ut på usikker is, sier Gaute Heivoll til Dagbladet om sin nye bildebok, laget i samarbeid med illustratøren Lisa Aisato.

Heivoll er først og fremst kjent for kritikerroste voksenbøker, deriblant Brageprisvinnende «Før jeg brenner ned». Men han har også utgitt to like kritikerroste bildebøker.

Nå er han ute med bok nummer tre i den løst sammenhengende trilogien om barna Jon og Line. Alle de tre bøkene tar opp store spørsmål. Men der de to første handlet mye om død, er kjærlighet temaet i den nye boka, «Svalene under isen».

Truende kjærlighet Jon, som er hovedperson i boka «Himmelen bak huset», er ute og går på isen når han møter Line, som Heivoll skrev om i «Båten mellom stjernene». Hun forteller Jon at «svalene bor under isen om vinteren», og får Jon til å tenke på «bobler av sølv som steg og steg hele veien opp fra magen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer