Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Å være morsom betyr ikke at du er flink til å skrive

Les «Monkey Island»-svarene!

||| Spenningen var til å ta og føle på da det tidligere i år ble klart at den klassiske spillserien «Monkey Island» - av mange regnet for å være tidenes beste - ville dukke opp på nytt i en helt ny form.

«Tales of Monkey Island» hadde premiere denne sommeren, og har siden kommet ut en gang i måneden i episodeformat.

Her har vi fått følge Guybrush Threepwood på jakten etter en kur på en mystisk piratpest som brer om seg - et gjenysn mange har satt pris på. Vi anmeldte episode 1 og episode 2.

Veteran i nettmøte
Bak episodene står det amerikanske spillselskapet Telltale Games, som også har levert gjensynet med «Sam & Max», men også spillene om «Strong Bad», «Wallace & Gromit», «Bone» og «CSI».

Selskapet består av en rekke veteraner fra den opprinnelige «Monkey Island»-skaperen LucasArts, og flere av de som var involvert i den opprinnelige spillserien har også vært med på løpet denne gangen.

Blant dem er spillveteranen Dave Grossman, som skrev og programmerte «The Secret of Monkey Island» og «Monkey Island 2: LeChuck's Revenge» sammen med Ron Gilbert og «Brütal Legend»-aktuelle Tim Schafer - sistnevnte jobbet han også sammen med på klassikeren «Day of the Tentacle».

I forbindelse med at «Tales of Monkey Island» er ute med sin femte og siste episode for denne sesongen, «Rise of the Pirate God», stilte Grossman opp på nettmøte her på Dagbladet.no.

Rabatt til Dagbladet-lesere
Han svarte på spørsmål fra Dagbladets lesere onsdag kveld, og svarene kan du lese nedenfor.

MANGE KLASSIKERE: Dave Grossman har mange kjære favoritter på samvittigheten.
MANGE KLASSIKERE: Dave Grossman har mange kjære favoritter på samvittigheten. Vis mer

Som en gest til Dagbladets lesere har Telltale i forbindelse med nettmøtet også satt ned prisen på spillsesongen, slik at de som ikke har opplevd serien kan få en billigere sjanse til det.

For å benytte deg av rabatten som gir deg fem dollar avslag på sesongen, altså en totalpris på rundt 170 kroner, taster du inn koden 4D5-3LY-K7N på Telltales nettbutikk.

STILLER I NETTMØTE: Dave Grossman fra Telltale Games. Foto: TELLTALE
STILLER I NETTMØTE: Dave Grossman fra Telltale Games. Foto: TELLTALE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media