Å være på en Dylan-konsert, er en begivenhet i seg selv

Bob Dylan ser ikke ut til å gi seg før han stuper.

OVER 11 000: Aldri har det vel vært flere mennesker på en konsert i regi av Stavernfestivalen, mer enn 11 000. Og publikum satte stor pris på Bob Dylan, selv om han er en lite tilgjengelig artist. Foto: Anders Grønneberg
OVER 11 000: Aldri har det vel vært flere mennesker på en konsert i regi av Stavernfestivalen, mer enn 11 000. Og publikum satte stor pris på Bob Dylan, selv om han er en lite tilgjengelig artist. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVERN (Dagbladet): Dylan-konsertene er sjelden like, så hva han byr på i Kristiansand i morgen, lørdag, er umulig å si.

Men mer kjent stoff hadde ikke gjort noe.

Utenom løypa 73-åringen har vært blant de aller mest sentrale i populærmusikkens historie. Og han er nærmest en evighetsmaskin.

Sent i kveld, etter at en sykt varm sommersol hadde gått ned i havet bak Mølen, entret legenden scenen.

De aller fleste hadde nok håpet på en større hitparade enn den gan ga. Mannen står bak noen av de største rockklassikerne vi kjenner, men valgte å gå utenom den kjente løypa.

Bak pianoet Det går knapt et år uten at Bob Dylan er i Norge.  Eller i Europa, eller et annet sted i verden. Uslitelig reiser han rundt og spiller.
Han åpnet med å sette seg bak pianoet som spille bl.a. «Don't Think Twice, It's All Right».

Og der satt han godt.

Stort sett under hele konserten - bortsett fra da når han ikke serverte munnspill - og bød på blues og swingjazz - ledsaget av hans slentrende kråkrerøst. Når det gjelder musikerne til Dylan, snakker vi om et samstemt og musiserende gjeng. Sjelfult og presist.

En sær artist Navnet på turneen er dekkende for hans livsverk som vagabond med gitar: «The Never Ending Tour» - en turné som startet for 25 år siden, i 1988.

Dylan er en sær artist, høyt hevet over sitt publikum.

Men med det han har i bagasjen, kan han gjøre hva som helst. Nærmest. Å være på en Dylan-konsert, er en begivenhet i seg selv. På høyde med en Rolling Stones-konsert:

Det kan skrangle og være litt lurvete, men vi elsker det.  

BAK PIANO: Ikke noe å si på stilen til denne 73-åringen. Bob Dylan trivdes bak pianoet. Foto: Anders Grønneberg
BAK PIANO: Ikke noe å si på stilen til denne 73-åringen. Bob Dylan trivdes bak pianoet. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer