Å være ung er for kjedelig

Ikke akkurat Amy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: I løpet av de siste åra har britisk musikkliv utviklet en massiv kvinnefetisj. Og under over alle under: I motsetning til kvinneklisjeene man ofte kritiserer popbransjen for å framelske, er det den brutale ærligheten og ripene i lakken, som har fått platekjøperne til gå mann av huse. Det er avrusning, manne- og spiseproblemer med Amy Winehouse, tenåringshevngjerrighet, hasj og selvironi med Lily Allen. Tabloidmessig har det selvfølgelig hjulpet at jentene har kjørt en linje der de har visket ut grensene mellom kunst og livsførsel, men det har uansett vært KVALITETEN på samarbeidet mellom musikk og tekst, som har gjort jentene til en suksess.

Nødrim

Likevel er ikke alt som er brutalt ærlig, alt som er ærlig inderlig, eller alt som er inderlig bra. Dette blir pinlig åpenbart når man lytter til London-jenta Kate Nash. På debutalbumet «Made of Bricks» har Kate ingen problemer med å utlevere seg selv, kjæresten eller vennegjengen gjennom enkle popmelodier og banale nødrim. I motsetning til singer/songwriter-søstrene Amy og Lily, som på drevent vis klarer å løfte intimproblemene opp på allmennivå, blir man hos Kate fanget av trivialitetene. Kate går bortover gata, fikser leggvarmerne sine, spiser toast og kjeder, kjeder, kjeder seg. Selv gjennombruddshiten «Foundation» er, på tross av ett litt søtt refreng, skjemmet av at det skjer fint lite i Kates tjue år lange liv. Et inntrykk som bare forsterkes av nestelåta «Moutwash» og tekstlinja: «And I use moutwash/Sometimes I floss/I got a family/And I drink lots of tea».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer