A1 frelser Oslo i dag

Det ligger an til å bli hysteriske tilstander på Egertorget i ettermiddag. Da kommer det britiske boybandet A1 med norske Christian Ingebrigtsen og gir en gratiskonset til inntekt for Frelsesarmeen.

For første gang i historien byr Frelsesarmeens og Dagbladets Julemusikantene på et band høyt oppe på den britiske hitlista. A1 har hatt en kort, men intens karriere.

Stor sans

Mark Read, Christian Ingebrigtsen, Paul Marazzi og Ben Adams i A1 lander i dag klokka elleve på Gardermoen. Deretter går det slag i slag med tv-, radio- og avisintervjuer. Gutta kommer rett fra konserter og turnévirksomhet i England for å gjøre konserten for Frelsesarmeen.

- Christian kjenner godt til serien Julemusikantene, og hadde veldig lyst til å være med. Gutta har stor sans for armeens arbeid, og håper at fansen hoster opp mye penger, forteller Kim Paulsen i Sony Music.

Dagbladet er blitt ringt ned av unge A1-fans de siste dagene etter at det ble kjent at gruppa skulle opptre gratis på gata i Oslo. Mange yngre jenter har spurt hvordan de kan komme i kontakt med sine idoler. Størst mulighet til nærkontakt har de som møter opp i god tid før konserten starter klokka 17.30. Allerede i morgen tidlig reiser kvartetten videre til Sverige, og dagen etter skal de presenteres i Danmark.

430000

A1 fikk flying start med cd nummer to, «The A List», med den gamle a-ha-hiten «Take on me». I Norge har singelen solgt i 11500 eksemplarer. Den andre singelen fra cd-en, «Same Old Brand New You», går mot 6000 solgte. Allerede har albumet «The A List» plassert 37000 eksemplarer, og Sony Music Norge regner med å doble det salgstallet.

På verdensbasis solgte debuten «Here We Come», som kom ut i januar, 430000 eksemplarer, mens nummer to har passert 300000.

FOR FRELSESARMEEN: A1 reiser fra land til land for å promotere sin nye cd - «The A List - men setter av tid til å spille en konsert på Egertorget for Frelsesarmeen.