A1 tilbake med rocka plate

HAMAR (Dagbladet): 21. januar slipper A1 den første singelen fra sitt tredje album. Låten «Caught in the Middle» er allerede inne på radiolistene, og i går sang gutta den under Årets Idrettsgalla på Hamar. - Vi er blitt mer rocka, fastslår Christian Ingebrigtsen (25).

Christian har feiret jul hjemme på Siggerud sammen med familien, og ladet opp til et intenst år.

- Jeg har slappet av, lest bøker og bare hygget meg sammen med familie og venner. Det trengte jeg, for dette kommer til å bli et hardt år. Vi slipper en par- tre singler før albumet, deretter blir det promotering og etter hvert turné i Europa og Asia. Vi planlegger også et ordentlig framstøt mot det amerikanske markedet, men det er mulig vi venter enda et år med det, for det tar minst seks måneder, sier Christian.

Anerkjennelse

I dag tidlig reiste A1 tilbake til London for å finpusse på de fjorten låtene på albumet sammen med stjerneprodusent Mike Hodges, som blant annet har produsert The Cure, U2, Travis og Manic Street Preachers tidligere.

- Vi hadde seksti låter, og er veldig stolte av de fjorten som ble plukket ut til slutt. Selv om vi fremdeles spiller pop, beveger vi oss i en mer rocka retning på denne plata. Og det virker som om fansen liker det, vi har til og med fått gode tilbakemeldinger fra noen kritikere, forteller Christian.

- Er det nytt for dere ?

- Nja, selv om vi alltid har fått anerkjennelse for at vi skriver og komponerer vår egen musikk, har vi havnet i boyband-kategorien. Men nå har vi holdt på i fire år og kommer snart med vårt tredje album, så vi har holdt ut lenger en de fleste boyband.

Også i England har «Caught in the Middle» fått massiv spilling på radio og MTV.

Gull på fingeren

Carola , Morten Abel, Vazelina Bilopphøggers , Josh Groban og Vilde Franck Bjerke var i tillegg til A1 med på å underholde publikum og tv-seerne fra Årets Idrettsgalla. Men det var ingen tvil om hvem som hadde den mest pågående fansen. Ungjentene svermer rundt garderoben til A1-gutta. Men på Christians finger blinker det i gull.

- Du har vel aldri gått hen og giftet deg i all hemm elighet?

- Nei, dette var en 21-årsgave fra foreldrene mine. Nei, gifte meg er det lenge til jeg skal, lover Christian.

<B>NR.TRE:</B> - Plata har ikke fått noe navn ennå, det er det siste vi gjør, sier Christian Ingebrigtsen i A1.
<B>BAMSEMUMS:</B> Det var ingen tvil om hvem som hadde den mest pågående fansen under Årets Idrettsgalla: Ungjentene svermet rundt A1 og en av dem fikk gitt heltene en myk bamse.