Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vi roper Å og speider etter Atlanterhavets gjester

AA gjør en viktig jobb, men det gjør jaggu bokstaven og stedet Å også

NY STAKK PÅ Å: Å i Meldal har grautkjerringa stående i krysset og nå er hun nyrestaurert og blid i det årets bokstaven Å runder sine første 100 år. Da er det grunn til å ta seg en vaffel med brunost (norske verdier) på det som fortsatt er verdens fineste, folketallet tatt i betraktning, kaffestugu. Foto: Hans Arne Vedlåg.
NY STAKK PÅ Å: Å i Meldal har grautkjerringa stående i krysset og nå er hun nyrestaurert og blid i det årets bokstaven Å runder sine første 100 år. Da er det grunn til å ta seg en vaffel med brunost (norske verdier) på det som fortsatt er verdens fineste, folketallet tatt i betraktning, kaffestugu. Foto: Hans Arne Vedlåg. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å i MELDAL (Dagbladet):

Representanter fra Oslo Poesikammer og Lakselauget Åkerståerne er denne uka på det årlige Å-seminaret sør i Trøndelag, dette for å se om de klarer å fungere noenlunde normalt utenfor ring 2 og 3, men også for å feire bokstaven Å. Den som i år er 100 år gammel ettersom den fikk et offentlig godkjentstempel i forbindelse med den store rettskrivningsreformen i 1917. Ål right.

De første travle seminardagene, og lange kveldene med bridge, kabal og håndbak, har gått greit. Ikke perfekt, men etter forholdene bra. I går var det full agenda, der en morgenfugl ble vekket av en natteravn, med nybakt bringebærkake fra bondens frilanskjøkken, en kaffesamtale på trammen og deretter siste nytt om vår alles Å-kjerring. Hun som er utskåret og troner i krysset ved livsnerven, Coop. Her har hun stått i mange år, men i en lang periode var det fare på ferde ettersom, dette ifølge lokale kilder, stakken hennes var i ferd med å råtne.

Nå er stakken og kjerringa utbedret etter statens satser for kvinner i tre. Å-kjerringa, et landemerke, framstår mer vital og blid enn noensinne. Noen hevder at det å restaurere kjerringer er viktig, og at det kan bli en vekstnæring, dette er noe vi ikke tar stilling til i det offentlige ordskiftet. Men, vår spanskarabiske tolk, Abu Garcia, sa at han endelig forstår det norske idiom, Å reise kjerringa. Vi ga ham et infinitivsmerke i gull og et dollarglis.

To av våre representanter fikk også en kvikk innføring i amerikanske Steve McQueen-biler, som i snitt bruker 2,5 liter glede på mila. Videre var det befaring på Rolf-brekket i vår avslappede jakt på Atlanterhavets gjester. De som er i Orkla for å gyte. Vi tufser satt ved bredden vel vitende om at vi er her på jorda for å nyte, syte og yte. Vi er elvas Darth Vaders. I morgen er årets fineste fiskeuke dessverre over. Vi reiser sørover mot byen, mot valg og når vi passerer Alvdal begynner nedtellingen til neste august, mens vi sveiver opp vinduet og roper: Å TUSEN TAKK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!