Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Åååå! Dette er helt rått! Faen så gøy at vi vant

Jubel i New York for Anneke von der Lippe og den første norske Emmy-prisen.

JUBEL: Norske Anneke von der Lippe vant i natt Emmy for rollen sin i serien «Øyevitne» på NRK. Hun er dermed den første norske skuespilleren som har hentet hjem den gjeve prisen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
JUBEL: Norske Anneke von der Lippe vant i natt Emmy for rollen sin i serien «Øyevitne» på NRK. Hun er dermed den første norske skuespilleren som har hentet hjem den gjeve prisen. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Anneke von der Lippe var nominert i kategorien for beste kvinnelige skuespiller for rollen i NRK-serien «Øyevitne». Hun kjemper mot britiske Sheridan Smith og brasilianske Fernanda Montenegro.

Like etter klokka tre i natt ble det klart at hun hadde vunnet den gjeve prisen.

- Dette er fantastisk, utbrøt hun da hun gikk opp på scenen tydelig rørt for å holde takketale.

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut til TV-serier som er produsert utenfor USA, og årets utdeling er den 43. i rekken.

- Av en annen verden - Åååå! Dette er helt rått! Faen så gøy at vi vant. Dette går ikke an, jublet Anneke von der Lippe og kastet seg rundt halsen på Dagbladets reporter da hun kom av scenen med statuetten etter år ha vunnet.

Hun hadde ikke trodd at hun skulle vinne.

- Jeg turte ikke å tro at jeg skulle vinne. Det er en anerkjennelse av en annen verden. Og jeg tror det er veldig bra for norsk TV-drama. Alt som kan bringe oss framover er veldig bra, sier von der Lippe.

Seieren har ennå ikke sunket ordentlig inn.

- Det er helt vanvittig. Det er helt vanvittig. Det er vanvittig gøy! roper hun høyt.

Tar med barna på fest - Hva skal du gjøre resten av natten?

- Vi skal dra på fest. Jeg har med barna mine over, men de får bare bli med altså, sier Emmy-vinneren og ler.

Med seg opp den røde løperen hadde hun døtrene Clara (14) og Elvira (17) samt ektemannen Morten Cranner.

- Hva tenkte du da de leste opp ditt navn?
- Jeg tenkte ikke så mye. Men det er vel et historisk øyeblikk.

- Fikk du takket alle du ville i takketalen?
- Jeg tror jeg fikk sagt det jeg skulle.

Allerede før utdelingen på Hilton-hotellet på Manhattan var von der Lippe og den norske gjengen i godt humør.

 - Det er fantastisk bra stemning. Nå har vi kjørt limousin og drukket sjampanje gjennom Central Park i solnedgangen. Bedre blir det ikke. Om jeg vinner er ikke så viktig, sa hun til Dagbladet da hun kom oppover den røde løperen.

- Helt spesielt god Til stede under Emmy-festen er også serieskaperen bak «Øyevitne», Jarl Emsell Larsen. Det var han som skrev serien og utviklet rollefiguren til lensmann Helen Sikkeland, som von der Lippe nå har vunnet den prestisjetunge prisen for.

- Det føles helt fantastisk. Det var en helt utrolig Annekes navn bli lest opp. Dette var første gang jeg jobbet med Anneke, og hun er en helt spesielt god skuespiller som alltid er presis, byr på seg selv, åpen for innspill og utrolig dedikert til sitt arbeid, sier han til Dagbladet.

- Hva tror du dette betyr for norsk TV-drama?

- Jeg tror det betyr veldig mye. Danmark har vært konger i dette her og vunnet mange priser. Sverige har også vunnet en del. Så vidt jeg vet er dette den første norske Emmyen. Det tror jeg er veldig viktig å få den internasjonale anerkjennelsen som den prisen betyr.

- Hva tror du dette betyr for karrieren til Anneke?

- En Emmy er en stor åpning til verden og en mulighet til en internasjonal karriere hvis det er det hun ønsker, sier Emsell Larsen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!