Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aabels hus kan bli revet

I løpet av denne uka vil framtida til Per Aabels kjære eiendom - Haukelia - bli avgjort.

Det solgule huset, hvor Aabel levde sitt lange liv, kan bli revet til fordel for mer moderne boliger. Mekleren regner med at eiendommen blir solgt for om lag seks millioner kroner.

Per Aabels elskede eiendom står i fare for å bli revet. Bare åtte år gammel flyttet den avdøde kunstneren inn i dette attraktive området på beste vestkant i Oslo. Den gang var det å flytte til Slemdal som å flytte på landet. Familien Aabel har bodd her så lenge at den vesle veien, Haukelibakken, fikk navn etter Per Aabels kjente skuespillerfar, Hauk Aabel. Nå er skjebnen til Haukelia usikker.

- Slektningene ønsker seg primært å få en kjøper som er interessert i å rehabilitere selve huset. Det er ikke alle forunt å ha en slik personlighet til onkel. Derfor er ikke dette et ordinært boligsalg hvor prisen alene bestemmer, forteller mekler Christian Krognes i Vinderen Eiendomsmegling.

Ligger lavt

Familien har ikke ønsket å selge eiendommen som «Per Aabels villa» - og har derfor ikke brukt hans navn i markedsføringen. Likevel har interessen vært massiv. Godt over 100 interessenter har vært for å se på eiendommen. Noen av dem ønsker å rive huset og bygge opp nye boliger. Slektningene har satt en grense på maks fem boenheter. Andre ønsker å restaurere boligen. Det særpregete huset må nemlig totalrenoveres. Kjøkkenet har ikke vært modernisert siden 50-tallet, taket må tettes og vinduer skiftes.

- Det har mye ved seg, det huset, men det er masse å gjøre, forteller Krognes.

Flere stuer

Tomta er på over tre mål - huset over 400 kvadratmeter. Her er fire stuer, to med peis og to med utgang til veranda. Prisantydningen som er satt, er 5750000 kroner.

- Om lag seks millioner er et realistisk anslag. Men det kommer an på hva kjøperen vil med eiendommen. Mulighetene er mange, mener mekleren.

Eiendommens skjebne avgjøres trolig denne uka.

ELSKET HUSET: Per Aabel bodde hele sitt liv i Haukelia. Han elsket huset. Nå er framtida til huset usikker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling