Aaliyah på filmtoppen

Den avdøde sangeren Aaliyah topper USAs filmstatistikk med «De fordømtes dronning».

Filmen spilte inn over 126 millioner kroner på de første tre dagene, skriver musikknettstedet Dotmusic.com.

«De fordømtes dronning» er oppfølgeren til «En vampyrs bekjennelse», og er en filmatisering av en Anne Rice-novelle. I filmen møter vi vampyren Lestat som våkner etter flere hundre års dvale. Han er lei av å leve i skyggene og trer fram i rampelyset som rockestjerne. Musikken hans lokker flere millioner fans, men vekker også den onde vampyrdronninga Akasha, spilt av den avdøde Aaliyah. Den 22 år gamle sangeren døde i et flykrasj den 25. august i fjor.

Kampanjeproblemer

Etter hennes død har filmselskapet Warner Bros. stått overfor et markedsføringsproblem. Hvordan promoterer du en skrekkfilm om en ond vampyrdronning som nyter å ta liv, når skuespillerinnen sjøl er død?

- Hva kan vi gjøre, annet enn å gå videre med kampanjen og håpe på det beste, sier produsenten Jorge Saralegui til avisa LA Times.

- Det er selfølgelig tragisk, rart og opprørende for noen, men det viktigste er at hennes familie mener det er greit.

Familiens støtte

Aaliyahs bror, Rashad Haughton, sier at markedsføringen ble diskutert med familien.

- Det hele ble håndtert smakfullt. Hun ønsket at filmen skulle bli en suksess. Derfor støttet vi markedsføringen, sier han til avisa USA Today..

«De fordømtes dronning» har Norgespremiere 7. juni.

<B>VAMPYR:</B> Aaliyah spiller den onde vampyrdronninga Akisha. Her sammen med vampyren Lestat, spilt av Stuart Townsend.