DEBATT

Debatt: AAP-ordningen

AAP er et lys i mørket for min datter

Når dere, kjære politikere, vurderer budsjettene deres, så se ut over tallene. Se dypere og tenk på konsekvensene av deres handlinger.

KOSTE DYRT: Å kutte i AAP vil koste samfunnet dyrt. Dere politikere kan være med og påvirke min datters, og mange andres liv, på en god måte ved å verne om de som trenger det mest, skriver innsenderen. Bilde av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KOSTE DYRT: Å kutte i AAP vil koste samfunnet dyrt. Dere politikere kan være med og påvirke min datters, og mange andres liv, på en god måte ved å verne om de som trenger det mest, skriver innsenderen. Bilde av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære rikspolitikere.

Jeg ønsker å dele en historie med dere. En historie som dere kan være med å påvirke.

Min 18 år gamle datter er ikke helt som alle andre. Hun hadde en stor drøm om å jobbe med mennesker fordi hun bryr seg om andre. Hun startet på videregående skole, men strevde mer og mer med å være i klassen med de andre.

Det ble konstatert at hun har Asperger syndrom. Da hun fikk diagnosen fikk hun høre fra flere av personalet på skolen at mennesker med autisme ikke kan jobbe med mennesker. Kontaktlærer trakk seg også mer tilbake.

Det er ikke nok tilpasninger i forhold til det jeg trenger på skolen, sa min datter. Hun sa hun ikke så meningen med livet når hun ikke mestret skolen for da vil hun ikke få jobb. Hun ble deprimert og prøvde å ta livet sitt.

Jeg valgte å ta henne ut av skolen. Det viktigste er at hun lever.

Jeg var hjemme med henne en periode for å gi henne nytt håp og trøst. Jeg kontaktet NAV og vi fikk hjelp. Jeg glemmer aldri jubelen og gleden første gang hun fikk utbetalt arbeidsavklaringspenger, AAP.

AAP ble et lys i mørket da hun hadde gitt opp livet. AAP har gjort henne mer selvstendighet og uavhengig. Hun ble mer sosial og livskvaliteten økte. Hun lærte mer om økonomi og brukte penger på særinteressen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer