Aaron Neville synger som «en engel som har svelget en wah wah-pedal»

Anmeldelse: Første album med nytt materiale på 13 år fra selve «New Orleans-stemmen». 

PÅ HJEMMEBANE: Albumaktuelle Aaron Neville under New Orleans Jazz & Heritage Festival i april.  Foto: Amy Harris / Splash News / NTB Scanpix
PÅ HJEMMEBANE: Albumaktuelle Aaron Neville under New Orleans Jazz & Heritage Festival i april.  Foto: Amy Harris / Splash News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: The Neville Brothers er selve lyden av New Orleans, og den store sangeren i bandet er Aaron Neville. 75 år gammel gir han ut sitt første album med nytt (og eget) materiale på 13 år - skrevet i samarbeid med produsenten Eric Krasno og Dave Gutter.

Nostalgisk

«Apache» er like nostalgisk som sykkelen med samme navn. Men det handler på mange måter om å ivareta en gammel tradisjon, sanger i grenselandet mellom soul, gospel, R&B og funk.

Åpningen «Be Your Man» minner om «Theme From Shaft» og andre blaxploitation-soundtrack, med blåsere og sultne gitarer.

Engel

Men allerede i det flotte andresporet «All Of The Above», en uberkul, pulserende låt om hva kjærlighet egentlig er, gir han oss et eksempel på vibratoen som er blitt varemerket hans. Stemmen er meget treffende beskrevet som «en engel som har svelget en wah wah-pedal».

«Orchid InThe Storm» er en søt ballade som kunne vært spilt inn på 70-tallet.

New Orleans

Neville har bodd i New York i mange år, men i «Stompin' Ground» forteller han om sitt New Orleans - igjen med tungt orgelkomp og et voldsomt trøkk fra blåserne og teksten «Sometimes them streets was mean, can you dig, but that was my stompin' ground».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer