Aase Nordmo Løvberg er død

Aase Nordmo Løvberg, en av Norges største operasangere, er død, 89 år gammel.

EN AV DE STØRSTE: Aase Nordmo Løvberg var en av de største operasangere Norge har hatt. Hun gjestet store scener både i Europa og USA, har vært professor ved Norges musikkhøgskole og sjef for Den Norske Opera. Her fra Den Norske Opera i 1980. 
Foto: RUNE MYHRE/DAGBLADET
EN AV DE STØRSTE: Aase Nordmo Løvberg var en av de største operasangere Norge har hatt. Hun gjestet store scener både i Europa og USA, har vært professor ved Norges musikkhøgskole og sjef for Den Norske Opera. Her fra Den Norske Opera i 1980. Foto: RUNE MYHRE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hun døde fredag på Lillehammer, der hun var bosatt, melder familien.

Aase Nordmo Løvberg var en av de største operasangere Norge har hatt. Hun gjestet store scener både i Europa og USA, har vært professor ved Norges musikkhøgskole og sjef for Den Norske Opera.

- Hun hadde en gudegitt stemme fra naturens side, og den blankpusset hun så den fylte de største saler. Og så sang hun rett inn i folks innerste, på en måte hun bevarte gjennom hele karrieren, sa tidligere operasjef Bjørn Simensen da en biografi om henne ble lansert i 2008.

Regnet gull Aase Nordmo var født i Målselv i Troms i 1923. Sin offentlige debutkonsert hadde hun i Universitetets aula i 1948. Den vakte stor begeistring, og hun måtte gjenta konserten flere ganger.

I OL-året 1952 ble hun invitert til å synge i Konserthuset i Stockholm. Det gjorde hun på en måte som fikk en av Sveriges strengeste kritikere til å skrive at det «regnet gull» under konserten.

Operasjefen i Stockholm leste avisen, inviterte henne til å prøvesynge, og i 1952 flyttet hun til Stockholm og ble ansatt ved operaen der. I Stockholm sang hun med storheter som Jussi Bjørling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer