Aasheim: - Kolossale utfordringer

- Det er kolossale økonomiske og organisatoriske utfordringer i NRK, sier konstituert programdirektør Anne Aasheim (38), som tar over etter Tom Berntzen.

Aasheim har fått permisjon fra stillingen som distriktssjef i NRK Østlandssendingen, hvor hun har vært siden 1997, avbrutt av et år som fungerende kultursjef for radio og TV i NRK. Hun forsikrer at hun har stor respekt for oppgaven som programdirektør:

- Det viktigste for meg er å bevare det gode miljøet i NYDI (nyhets- og distriktsdivisjonen) og at NRK fortsatt skal være den ledende nyhetskanalen både nasjonalt og lokalt, sier Aasheim til NTB.

Den vanskeligste oppgaven blir å få økonomien under kontroll og lage en organisasjon som fungerer, mener hun.

- Vi må løse de akutte problemene slik at vi kan rette blikket litt framover. Alle i NRK må ta sin del av kuttene, men omfanget av dette er ikke klart, sier den nye programdirektøren.

Anne Aasheim vet ikke nå om det er aktuelt for henne å søke jobben som programdirektør permanent.

- Nå er jeg konstituert, så får vi se om jeg klarer det og om folk er fornøyd med meg. Jeg har permisjon fra en jobb jeg stortrives med i Østlandssendingen, og har mulighet til å komme tilbake, sier hun.

Hun karakteriserer seg selv som ganske tydelig, ryddig og direkte, og viser til at hun har opparbeidet seg en del ledererfaring etter hvert.

- Jeg tror og håper at dette skal gå bra, sier hun.

Den første oppgaven for den konstituerte programdirektøren mandag formiddag blir å møte ledelsen og de ansatte i nyhetsdivisjonen.

(NTB)