Aasheim rydder i NRK

I dag kommer direktøren i NRKs nyhetsdivisjon (NYDI), Anne Aasheim, til å foreta endringer lederstaben. Etter det Dagbladet erfarer vil Dagsrevy-sjef Viggo Johansen kunne bli erstattet av Dagsnytt-sjef Annette Groth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mye tyder på at flere hoder vil rulle - og Aasheim har fullmakt både fra Einar Førde og påtroppende NRK-sjef John G. Bernander.

I 16.30-tida i går ettermiddag gikk det ut en melding til de ansatte i NYDI, fra Anne Aasheim: I morgen blir det fellesmøte klokka 13. Tema: Orientering om endringer i NYDIs ledelse. Det er ventet at det vil komme flere forandringer på sjefsnivå, samme dag som kulturminister Ellen Horn avholder generalforsamling i NRK, og dagen etter at styret tok farvel med Einar Førde i en formiddagsfest i Store Studio i NRK-huset på Marienlyst.

Permanent NYDI-sjef?

Selv er Anne Aasheim konstituert som direktør i NYDI. Spørsmålet er om i dag får jobben permanent.

- Det har ikke jeg hørt noe om, er Aasheims knappe kommentar.

- Men i dag skal lederkabalen i NYDI forandres, er det ikke naturlig at dette gjøres av en sjef som ikke er konstituert, men sitter permanent?

- Det er riktig at jeg skal gjøre endringer i NYDIs ledelse. Men selv om jeg er konstituert har jeg fått alle fullmakter, både fra Bernander og fra Einar Førde, til å gjøre hva jeg vil, sier Aasheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer