ABBA- Agnetha tapte millioner

Agnetha Fältskog har tapt millioner på aksjer. Dataselskapet Prosolvia ble begjært konkurs mandag. ABBA-millionæren hadde investert en betydelig sum i selskapet.

Den folkesky ABBA-Agnetha (48) hadde 6000 aksjer i Prosolvia, skriver Aftonbladet. På toppnoteringen i mars i år var aksjene verdt hele 2,3 millioner svenske kroner. Men snusk i regnskapene førte til at den svenske børsen dømte Prosolvia til å betale en halv million kroner i bot. Negativ omtale i media og lav troverdighet førte til at aksjekursen sank dramatisk. Før selskapet ble begjært konkurs mandag, hadde verdien på Agnetha Fältskogs aksjer sunket til under 10000 kroner.

Fortsatt rik

Men selv om Agnetha Fältskog har tapt store summer på data-eventyret, så er hun ikke akkurat dårlig stilt. I tillegg til royalties og formuen hun tjente i ABBA-perioden, har hun tjent betydelige summer på soloplater og biografien som kom ut i 1996. 48-åringen lever svært tilbaketrukket i en stor villa noen mil utenfor Stockholm.

Ingen gjenforening

Skulle hun bli blakk, venter verden stadig på at den svenske supergruppa skal gjenforenes. For et par år siden fortalte Annifrid Lyngstad at gruppas medlemmer hadde ført hemmelige samtaler om å spille inn et nytt album. Da ABBA-gründeren Stikkan Anderson døde og ble gravlagt i fjor, uteble Agnetha fra begravelsen. Selv ikke der ble gruppa «gjenforent».