ABBA-Agnetha stiller opp for svensk pridefestival

Gjør sin første offentlige «opptreden» på flere år.

MOTTAR PRIS: Anledninga for at Fältskog står på scena under pride-arrangementet er at hun skal motta gullplate for sitt siste studioalbum. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix
MOTTAR PRIS: Anledninga for at Fältskog står på scena under pride-arrangementet er at hun skal motta gullplate for sitt siste studioalbum. Foto: Stella Pictures / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere ABBA-sangerinne og nåværende soloartist Agnetha Fältskog gjør en av sine svært sjeldne opptredner under pride festivalen Stockholm Pride i august.

Hun skal derimot verken spille eller synge. Hun skal motta gullplate for sin siste skive «A». 

- Vi er beæret over at musikkikonet Agnetha Fältskog kommer for å motta publikums kjærlighet. Det blir en unik opptreden i verdenssamenheng at pridepublikumet får hylle hennes lange karriere, sier Jörgen Eriksson, festivalsjef for Stockholm Pride, til SVT.

Lav profil Den tidligere ABBA-stjerna har holdt en lav medieprofil siden gruppa ble oppløst i 1982. I et intervju som ble vist på «God kveld Norge» i juni forklarte hun hvorfor.

- Da vi sluttet med Abba var vi veldig, veldig slitne. Vi var slitne i hele kroppen og hodet og alt. Hverken Frida eller jeg hørte faktisk på låtene våre på flere år etterpå. Det tok bare slutt, med all kraft, sier hun i intervjuet.

Plateartist Til tross for at Fältskogs album «A» nå har solgt til gull i Sverige, var ikke Dagbladets anmelder særlig imponert da plata ble sluppet i mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer