UNGDOMSFILM: Sammen med sin sønn Ludvig skal tidligere Abba-medlem Benny Andersson stå bak filmatiseringen av den bestselgende boktrilogien «Engelsfors». Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
UNGDOMSFILM: Sammen med sin sønn Ludvig skal tidligere Abba-medlem Benny Andersson stå bak filmatiseringen av den bestselgende boktrilogien «Engelsfors». Foto: Adrian Øhrn Johansen / DagbladetVis mer

Abba-Benny lager fantasyfilm for ungdom

Samarbeider med sønnen om stort filmprosjekt.

(Dagbladet): Benny Andersson, kjent fra den svenske supergruppa Abba, og han sønn Ludvig er om kort tid i gang med produksjonen av det som omtales som et av de mest ambisiøse og internasjonalt drevne filmprosjekter fra Skandinavia.

Sammen er de to produsenter for filmatiseringen av den svenske bestselgende trilogien «Engelsfors», skrevet av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Den første filmen har fått tittelen «Sirkelen», som også er navnet på den første boka i serien, og vil bli en overnaturlig fantasyfilm ment for ungdom.

Finansierer prosjektet selv Produksjonen av «Sirkelen» skal ifølge Variety starte 31. mars neste år, og handlingen dreier seg rundt en liten by i Sverige der seks unge jenter oppdager at de er hekser.

- Vi ønsker å lage en overnaturlig film som er karakterdrevet og har en dybde som går utover en typisk tenårings fantasy-film, sier Ludvig Andersson til Variety, og legger til at han ser for seg at filmen vil bli nærmere «La den rette komme inn» enn «Twilight» når det kommer til stil og substans.

Far og sønn har valgt å finansiere filmprosjektet selv for å kunne beholde den fulle kreative friheten.

Produsent for andre gang Benny Andersson har tidligere vært produsent av filmatiseringen av ABBA-musikalen «Mamma Mia!», mens hans sønn, Ludvig, er kjent fra den svenske rockgruppa Atlas. De forteller til den svenske avisa DN at de begge er svært begeistret av bokserien:

- Selv om man fjerner de magiske aspektene ved denne historien så finnes det fremdeles en fortelling om hvordan det er å være ung, om å leve i ulike familier, om relasjoner og om å være tenåring. Det er veldig fine og virkelige fortellinger og vi vil gjerne lage en film som skildrer dette, sa Ludvig Andersson til DN.

Ifølge svenske DN ble rettighetene til bokserien i utgangspunktet solgt til et annet produksjonsselskap i 2011. Dette prosjektet endte etter kort tid da forfatterne trakk seg fra avtalen, og nå er det altså far og sønn Andersson som skal filmatisere den populære trilogien, gjennom sitt nylig oppstartede produksjonsselskap RMV Film.