Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

ABBA-Björn: - Lisa er den beste

LONDON/OSLO (Dagbladet): - Hvorfor Lisa fikk rollen? Fordi hun er den dyktigste, sier Björn Ulvaeus om Lisa Stokke (24) som spiller hovedrollen i ABBA-musikalen «Mamma Mia».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente svensken er svært oppglødd over Stokke og har stor tro på henne: - Jeg mener Lisa vil gjøre det stort. Hun har alle forutsetninger, sier Ulvaeus til Expressen i dag.

Sammen med Benny Andersson var han ikke i tvil om hvem som skulle ha hovedrollen etter finale-auditionen.

- Lisa elsker å stå på scenen - og hun har en nydelig stemme. Nå gleder jeg meg bare veldig til premieren, sier Ulvaeus, lykkelig over responsen i London på stykket.

Digget ABBA

- Men jeg skjønner ikke hvorfor hun snakker svensk til meg. Jeg sier til henne at jeg forstår norsk, men likevel snakker hun svensk, ler Ulvaeus.

Tirsdag 6. april er den store D-dagen for Lisa og resten av ensemblet på Prince Edward Theatre i Londons West End.

Lisa har hovedrollen som Sophie i «Mamma Mia». Musikalen er bygd opp rundt 27 ABBA-hits og foregår på en gresk øy. Sophie og moren Donna (Siobhan McCarthy) driver en restaurant samtidig som de forbereder Sophies bryllup.

Björn Ulvaeus sier til Aftonbladet at de allerede har solgt billetter for 25 millioner kroner, og det halvannen uke før premieren og før de nådeløse britiske kritikerne har sluppet til. Lisa har alltid vært begeistret for ABBA-musikken, og hun forteller at hun som femåring mimet etter sin favorittplate «The Album».

- Jeg kom i godt humør av musikken, mimrer hun.

- Den siste tida har vi jobbet knallhardt, og slitt oss gjennom tolvtimersøkter hver eneste dag.Vi øver og øver. Den eneste fridagen vi har beholdt er søndagen, sier Lisa til Dagbladet. Men nervøs, nei det påstår Tromsø-jenta at hun ikke er.

- Jeg kjenner meg faktisk helt rolig. Det hele er bare morsomt, og jeg føler på meg at alt vil klaffe. Det meste sitter nå, og premieren vil gå bra, fastslår hun.

Interessen rundt «Mamma Mia» er enorm i musikalhovedstaden London.

Bryllup i Skottland

Britiske medier har for lengst begynt oppladningen til premieren, og Lisa Stokke blir omtalt som en superkjendis.

- Den store interessen gjør det bare enda morsommere for alle oss som er med på å lage forestillingen, sier Lisa.

Hun bor sammen med sin skotske kjæreste Iain. De traff hverandre da de studerte ved Paul McCartneys «Fame-skole» Liverpool Institute of Performing Arts.

Lisa innrømmer at de to har gifteplaner, men ingen dato er foreløpig fastsatt. Men når det skjer, blir det i Skottland, og da vil hele Iains familie være kledd i kilt.

GAMMEL ABBA-FAN: Tromsø-jenta Lisa Stokke får godord fra ABBA-Bjørn Ulvaeus foran premieren på «Mamma Mia» like over påske. Hun forteller på sin side at hun lyttet til ABBAs glad-låter som femåring.